Locomo
Image default
Fotografie

Beleef het verleden met foto’s uit de Tweede Wereldoorlog

Wanneer je een fascinatie hebt voor Nederland in oorlogstijd, dan kijk je met de historische foto’s uit de Tweede Wereldoorlog van stichting Spaarnestad Photo je ogen uit! Zo is deze stichting van een bekende uitgeverij en drukkerij in 1906 inmiddels uitgegroeid tot een beeldbank met maar liefst dertien miljoen foto’s in de collectie. In de beeldbank vind je foto’s over het leven van Nederland vanaf 1867. Dus of je nu op zoek bent naar historische bronnen voor je onderzoek over de Tweede Wereldoorlog of dat je meer wilt weten over de Nederlandse cultuur door de jaren heen, met foto’s krijg je een kijkje in het verleden!

Een foto is als een bevroren beeld van het verleden

Foto’s geven je toegang tot de emoties en sfeer van het moment dat de foto genomen is, ook al ligt deze ver in het verleden. De gevoelens van de mensen en het moment zelf zijn als het ware gevangen in de foto. Hierdoor werken foto’s als een soort tijdmachines die je terug brengen naar het punt in de geschiedenis waarin de foto gemaakt is. Je kunt je inleven in de gevoelens en de ervaring van de mensen op de foto. Je voelt het verdriet en de verschrikking die foto’s van Tweede Wereldoorlog met zich meedragen en je voelt de vreugde en het plezier op sinterklaas foto’s.

Een beeld uit het verleden thuis aan de muur

Ben je een groot fan van foto’s uit het verleden? Bestel dan een unieke fotoprint uit de grootste en oudste collectie van stichting Spaarnestad Photo! Van foto’s van wetenschappelijke expedities tot aan de koninklijke familie en van popiconen tot aan een foto van de maan. Er zijn meer dan 100.000 scans die je kunt laten afdrukken voor aan de muur. Wanneer je zelf een favoriete foto uit de collectie hebt die je graag wilt laten afdrukken, laat dit aan de stichting weten dan kijken zij wat de mogelijkheden zijn!

https://spaarnestadphoto.nl/