Bij deze 3 mega feesten moet je zijn geweest!

De meeste mensen zijn al op tientallen feesten geweest in hun leven. Van klein naar groot, van een dag tot een week. De feesten zijn er ook in alle soorten en maten. Over de wereld verspreid zijn er ontelbaar veel opties van megafestijnen waar iedereen wel eens een graantje van mee wil pikken, maar zelfs binnen Europa is al veel te beleven. Lees snel verder om erachter te komen welke 3 mega feesten in Europa jij nog eens zou moeten bezoeken! dj huren

Sziget Festival: The Island of Freedom

Al er één feest was dat ik aan iedereen zou aan moeten raden, dan zou het wel Sziget zjin. Op dit 10-daagse festival op een eiland midden in de Donau van Budapest zijn honderden artiesten, acts en culturele activiteiten te beleven. De sfeer op het festival is zoals de slogan omschrijft, ‘freedom’. Iedereen staat open voor elkaar en binnen de kortste keren heb je nieuwe vrienden gemaakt.

Oktoberfest München

Houd jij van een biertje op z’n tijd? Dan moet je eens in vanaf half september naar München in Duitsland reizen, grote kans dat je dan wel een goudgele rakker naar binnen werkt. Oktoberfest is het grootse bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door ruim 5 miljoen mensen bezocht! Niet gek dat er in 2019 in totaal in twee á drie weken tijd 7,3 miljoen liter bier is gedronken. Bezoek een van de grote biertenten waar het bier alleen maar wordt geschonken in pullen van 1 liter en giet je samen met duizenden anderen helemaal vol, terwijl je in je ledehosen door de tent host!

La Tomatina

Ben je niet zo van het bier, maar een liefhebber van eten? Ga eens langs op het La Tomatina festival in Buñol, Spanje. Hier vindt ieder jaar in augustus het grootste voedselgevecht ter wereld plaats! Op de laatste woensdag van augustus gaan ruim 20.000 mensen de straat op om elkaar te bekogelen met ruim 150 ton tomaten! De traditie ontstond in 1945 toen een aantal jongeren tomaten gooide naar een optocht en dit ieder jaar bleven herhalen waardoor steeds meer mensen mee gingen doen. live band Intussen is het samen met de San Ferminfeesten en stierenrennen van Pamplona één van populairste internationale feesten.