Dampdichte of dampremmende folie, een wereld van verschil

Bent u zich een beetje aan het oriënteren voor het aanschaffen van duurzaam isolatiemateriaal, dan is het heel goed mogelijk dat u tijdens uw zoektocht hiernaar verschillende soorten bent tegengekomen: dampdichte en dampremmende folie. Maar wat is nu het verschil? Folie voor isolatiedoeleinden in het algemeen voorkomt vocht- en schimmelvorming of de isolatieconstructie. Dampdichte folie wordt in het bijzonder gebruikt voor vloer-, gevel- en dakconstructies in gebouwen een hoge luchtvochtigheid wordt verwacht. Denk hierbij aan sauna’s of winkelcentra. Dampremmende folie voorkomt dat opstijgend vocht uit de woonruimte kan doordringen in de isolatie en dus aangetast wordt door het vocht. Dit type folie creëert in feite een dampscherm die luchtlekkages voorkomt. Dampremmende folie valt ook wel onder de categorie ‘duurzaam isolatiemateriaal’.

Duurzaam isolatiemateriaal voor verschillende toepassingen beschikbaar

Ook voor úw huis zijn diverse soorten duurzaam isolatiemateriaal gegarandeerd een goede optie. Hierdoor zorgt u er ook voor dat de warmte van uw huis lekker binnen blijft hangen en dus niet verloren gaat. Maar een huis isoleren, hoe doe je dat en met welke materialen? U kunt kiezen voor drukvaste isolatieplaten voor de hoogste belastingen voor dak, vloer en zolder, maar ook een flexibele isolatieplaat als tussenwand of een voorzetwand plaatsen is mogelijk. Veel producten zorgen tegenwoordig niet alleen voor een thermische isolatie, maar ook voor geluidisolatie, wat natuurlijk een fijn bijkomend voordeel is. Welk duurzaam isolatiemateriaal u moet aanschaffen, is grotendeels afhankelijk van de plaats in huis waar het materiaal bevestigd gaat worden. Een specialist op het gebied van isolatie kan u daar vast en zeker over adviseren. Het is overigens wel verstandig om altijd dampremmende folie aan te schaffen als wind- en luchtdichte afsluiting van het duurzaam isolatiemateriaal.

Energie besparen door gebruik van duurzaam isolatiemateriaal als dampremmende folie

Wie wil het niet, besparen op energie. Het is niet alleen beter voor het milieu om minder energie te verbruiken, uw energierekening gaat ook een heel stuk naar beneden. Een goede manier om te besparen op energie is de aanschaf van duurzaam isolatiemateriaal, zoals dampremmende folie van uitstekende kwaliteit, is een goede stap richting een goed geïsoleerd huis en dus een lagere energierekening. Het is verstandig om voor een luchtdichte constructie te kiezen, aangezien deze voor een optimale warmte-isolatie zorgt. Dit reduceert de verwarmingskosten en de CO2- emissie – u kunt immers minder stoken – en dus ook uw stookkosten. Natuurlijk heeft een lagere CO2-emissie ook voordelen voor het milieu: deze wordt minder geschaad. Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen buitendichting en binnendichting. Welke optie in uw geval het beste is, kan de specialist op het gebied van duurzaam isolatiemateriaal u vertellen.

Meer info : bezoekt u de website