De werkwijze van spuitgietbedrijven

U kunt een milieuvriendelijk spuitgietbedrijf inschakelen wanneer u kunststof verpakkingen wilt spuitgieten. Spuitgieten is een erg bekende vormgeeftechniek voor metalen, thermoharders en thermoplasten. Granulaat of poeder wordt gesmolten tot een viskeuze massa en vervolgens in een matrijs gespoten waarvan de holte de vorm heeft van het product dat u wilt maken. Op deze manier worden onder andere kunststof verpakkingen gemaakt. Bekende markten waarvoor kunststof verpakkingen op deze manier worden gemaakt, zijn de food retail, foodindustrie, industrie, foodservice en retail. Technieken die dan vaak worden toegepast zijn inmould labelling en tampon- en foliedruk. Spuitgietbedrijven die een hoge verwerkingscapaciteit hebben, zijn vaak in staat massaproductie van kunststof verpakkingen te leveren.

Belangrijke kwaliteits- en hygiënevoorschriften voor spuitgietbedrijven

Voordat kunststof verpakkingen worden geproduceerd, dienen spuitgietbedrijven te voldoen aan bepaalde kwaliteits- en hygiënevoorschriften. Daarom werken veel spuitgietbedrijven volgens gestandaardiseerde processen. Ten eerste werken spuitgietbedrijven vaak volgens de ISO 14001 norm. Dit is een milieunorm die wordt gebruikt voor milieu managementsystemen. Wanneer deze norm wordt gevolgd bij de productie van kunststof verpakkingen, wordt structureel aandacht besteed aan de milieuprestaties gedurende de bedrijfsvoering. Speciaal voor spuitgietbedrijven die kunststof verpakkingen voor levensmiddelen produceren is er ook de BRC-IoP certificering. Deze certificering krijgt een bedrijf als het een formeel risicoanalysesysteem en gedocumenteerd managementsysteem heeft en de fabrieksstandaarden, producten, processen en personeel worden beheerst. Een bedrijf dat deze certificering heeft ontvangen, kan u kwaliteit garanderen.

Milieubewuste spuitgietbedrijven voor de productie van kunststof verpakkingen

Het milieu wordt steeds meer vervuild, daarom werken steeds meer bedrijven op milieuvriendelijke wijze. Spuitgietbedrijven houden bij het produceren van verschillende kunststof verpakkingen tegenwoordig rekening met het milieu. Er zijn vele mogelijkheden voor spuitgietbedrijven voor een beter milieubeleid. Zo kunnen machines worden gebruikt die energiezuinig werken. Restwarmte van deze machines kan worden gebruikt om bijvoorbeeld het magazijn of kantoor te verwarmen in de winter. Verder kan men ervoor zorgen dat afvalstoffen niet zomaar worden geloosd, maar netjes worden afgevoerd en/of gerecycled. Op deze manier dragen spuitgietbedrijven niet alleen bij aan het milieu, maar kunnen ze ook zelf flink op de energiekosten besparen. Dat wordt dan weer doorgerekend in de kostprijs van kunststof verpakkingen. Deze verpakkingen worden goedkoper.

Meer info : bezoekt u de website