Douglas balken en overkapping, een jarenlange oplossing

Met douglas balken kunt u ieder projhect tot een goed einde afsluiten, het maakt niet uit waar u voor kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor het maken van een tuinhuis of toch een douglas overkapping? Met het fout van douglas kan dit allemaal! U kunt de duurzaamheid van hout beoordelen door te kijken of het afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is een internationaal en onafhankelijk keurmerk dat duurzaam bosbeheer bevordert. Wanneer hout is voorzien van een internationaal PEFC-keurmerk weet u zeker dat het afkomstig is uit een bos dat duurzaam wordt beheerd. Als u het belangrijk vindt dat de douglas balken of douglas overkapping die u koopt, duurzaam is, kunt u kijken of het een PEFC-keurmerk heeft. Wanneer dat het geval is, bent u verzekerd van duurzaamheid.

Douglas balken en overkapping gemaakt van hout van de douglasspar

Het hout van de douglas overkapping of douglas balken worden gemaakt door de majestueuze douglasspar. Deze spar komt voor in het noorden van Europa, maar ook in Nederland worden deze sparren geteeld. Staatsbosbeheer doet dan ook haar uiterste best om het hout uit eigen land te doen toenemen. Ze hopen dat het planten van meerdere douglassparren hieraan bij gaat dragen. In grote bosgebieden in Frankrijk en Duitsland wordt hetzelfde gedaan. Ook daar zijn vele douglassparren geplant. Van al dit douglas hout kunnen douglas balken worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld de bouw van een douglas overkapping of schutting.

Wanneer kiest u voor een douglas overkapping?

Met het Nederlandse weer is een douglas overkapping zeker aan te raden, hierdoor kunt u zelfs met de slechte zomerdagen nog genieten van uw tuin. Met de douglas balken waar de overkapping van is gemaakt bent u verzekerd van kwaliteit. U zult niet meer weg te slaan zijn uit uw tuin als er een mooie douglas overkapping is geplaatst. Deze wordt gemaakt van douglas balken. Douglas hout is uiterst geschikt voor het maken van overkappingen, omdat het zeer goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Bovendien heeft het een natuurlijke duurzaamheid. Dit maakt douglas balken niet alleen geschikt voor een overkapping, maar ook voor een veranda, paardenstal of schuur.

Meer info : bezoekt u de website