Locomo
Image default
Cadeau

een babyfoon voor een vrouw die 19 weken zwanger is

Week 19 van de zwangerschap

U bent nu bijna op de helft van uw zwangerschap. De melktandjes die in het gehemelte zitten zijn nu gevormd. In deze fase krijgt de baby ook de aanzetten voor het latere volwassen gebit. De baby kan nu horen. Dit is voor veel aanstaande moeders en ook vaders aanleiding om te praten met hun ongeboren kindje. Op deze manier kan de baby aan hun stemmen wennen. Praten, zingen of het afspelen van muziek kan voor de baby erg ontspannend zijn. Na de geboorte kan een liedje, die u in de zwangerschap veel afspeelde troost geven, maar ook rustgevend zijn. De baby is immers vertrouwd met deze bepaalde melodie. (wilt u meer lezen over 7 weken zwanger? )

U kunt nu kortademig zijn of meer gaan transpireren, zelfs bij minimale inspanning. Maakt u zich hierover geen zorgen, dit komt doordat uw ademhaling verandert. Regelmatig bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en is ook nog eens goed voor uw baby. Blijf gezond eten en zorg dat u voldoende drinkt!

Het eerste wat ik deed toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was het kopen van boeken over zwangerschap, en veel informatie opzoeken op het internet. Ik wilde goed voorbereid zijn op alles en heb mooi een lijst gemaakt van de verschillende fases en de lichamelijke ongemakken die ik zou krijgen. Het is misschien vreemd om hier bezorgt over te zijn, maar ik heb eigenlijk niet of nauwelijks last van de dingen waar ik over heb gelezen, geen misselijkheid, geen spierpijn, eczeem, aambeien en vaginale problemen, ook heb ik geen hoofdpijn en hou ik geen vocht vast. Vele vrouwen zouden er voor tekenen, maar ik raak er toch een beetje bezorgt over, vooral omdat mijn moeder en oma wel last hadden. Deze ongemakken horen bij een normale zwangerschap en hoewel ik ze niet allemaal hoef te hebben is het feit dat ik nergens last van heb wel vreemd. Zou ik toch eens navraag moeten doen bij de gynaecoloog?

Meer info : bezoekt u de website