Locomo
Image default
Banen en opleidingen

Een bobcat certificaat halen nu

Er worden de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van een bobcat. Dat is onder andere het gevolg van technische ontwikkelingen waardoor er een hele reeks aan kleine laadschoppen leverbaar is. Hierdoor wordt de bobcat certificaat steeds breder inzetbaar. Ook blijft het gebruik niet beperkt tot de traditionele bak voor aan het voertuig, maar is er een ruime keuze aan voorzetapparatuur. U moet hier bij denken aan o.a. klemmen en vorken. Volgens de Arbowet mogen hef– en hijsmiddelen alleen worden bediend door personen die daartoe specifieke deskundigheid bezitten. Ook een bobcat  of shovel valt onder deze regeling en je hebt een bobcat certificaat nodig. Met deze opleiding voldoet u aan de door de Arbowet gestelde eis.

Programma

De cursusduur voor een bobcat certificaat bedraagt 1 dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van een bobcat. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een bobcat kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus voor een bobcat certificaat bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een bobocat certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Inzicht in de risico’s

Tijdens de cursus voor een bobcat certificaat geven onze gecertificeerde instructeurs je inzicht in de risico’s die het werken met een bobcat met zich meebrengt en leer je hoe je deze risico’s kunt beperken. Ook komen specifieke arbeidsomstandigheden, zoals locatie en ondergrond, aan bod. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Wanneer je beide onderdelen succesvol afrondt, ontvang je je minigraver certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Wanneer begin jij met de cursus?