Een douglas overkapping en balken, dé stijlvolle en duurzame oplossing

Wie geniet nu niet van de zomer? Echter kan een Nederlandse zomer nog wel eens stiekem tegenvallen. Met een douglas overkapping gemaakt van douglas balken zit u heerlijk droog en bekijkt u uw tuin vanuit een gezellige plek. U zult niet meer weg te slaan zijn uit uw tuin als er een mooie douglas overkapping is geplaatst. Deze wordt gemaakt van douglas balken. Douglas hout is uiterst geschikt voor het maken van overkappingen, omdat het zeer goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Bovendien heeft het een natuurlijke duurzaamheid. Dit maakt douglas balken niet alleen geschikt voor een overkapping, maar ook voor een veranda, paardenstal of schuur.

Douglas balken en overkapping gemaakt van hout van de douglasspar

Een douglas overkapping is gemaakt van het hout van de Noord-Europese douglasspar. Deze duurzame bomen worden ook geteeld binnen Nederland, zo dragen wij als Nederland ook iets aan binnen de natuur. Staatsbosbeheer doet dan ook haar uiterste best om het hout uit eigen land te doen toenemen. Ze hopen dat het planten van meerdere douglassparren hieraan bij gaat dragen. In grote bosgebieden in Frankrijk en Duitsland wordt hetzelfde gedaan. Ook daar zijn vele douglassparren geplant. Van al dit douglas hout kunnen douglas balken worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld de bouw van een douglas overkapping of schutting.

Toepassingen van douglas balken

Douglas balken worden steeds vaker gebruikt binnen Nederland. Door het duurzame karakter en de robuuste uitstraling worden veel overkappingen gezet van douglas hout. Dit maakt het dan ok een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vuren. Dit bevat juist vele schadelijke stoffen. Douglas balken worden op vele manieren toegepast. Zo kan zijn deze ideaal toepasbaar als staander in verschillende constructies. Daarnaast worden douglas balken ook gebruikt om onder andere een douglas overkapping, schutting, gevelbekleding of schuur te maken. Het duurzame douglas hout heeft een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. U kunt er dus zeker lang van genieten.

Meer info : bezoekt u de website