Locomo
Image default
Dienstverlening

Een goede MCSE training vind je bij Decisco

MCSE training

Ik ben een beetje een computernerd en zodoende ben ik al mijn hele leven bezig met alles wat maar met computers te maken heeft. Niet alleen computers vind ik mooi, ook andere elektronische systemen zoals:

  • consoles zoals de Playstation en de Xbox
  • smartphones van Apple tot aan Samsung
  • en de moderne tablets zoals de iPad

Dit heeft allemaal mijn aandacht getrokken, maar het meest blijf ik verslaafd aan mijn trouwe pc. Door de jaren heen zijn er vele besturingssystemen op de markt gekomen maar ik ben altijd trouw gebleven aan Windows van Microsoft. Ondanks de vele mankementen zit het gewoon goed in elkaar en is het ook niet voor niets nog altijd de marktleider in de wereld. Omdat ik graag alles wilde weten over de nieuwe versie, Windows 8, wilde ik mij inschrijven voor een opfriscursus. Nadat ik het op mijn pc had gezet bleek echter dat het totaal anders was dan voorgaande versies en ook op mijn werk merkte ik dat veel mensen er moeite mee hadden. Ook zij wisten wel dat ik een computertechnicus ben, ook al is het wat amateuristisch, dus mijn werkgever vroeg zich af of ik wellicht een MCSE training wilde volgen met betrekking tot Windows 8. Ik zou dan tevens systeembeheerder kunnen worden bij het bedrijf waar ik werkte en dat was heimelijk al lang een positie die ik maar wat graag zou willen bekleden. Mijn baas wilde de MCSE training volledig betalen en dat scheelt nogal want dergelijke cursussen kosten nog wel een paar centen. Aangezien wij gevestigd zijn in Amstelveen gingen we op zoek naar een MCSE aanbieder hier in de Randstad. Dat viel nog niet mee want vele cursussen worden gegeven in de vorm van thuisstudie. Dat zou betekenen dat ik buiten werktijd in de avond nog veel moest bijleren. Daar had ik niet heel erg zin in. Ik ken mezelf een beetje en wist maar al te goed dat ik dan zou worden afgeleid door de verleidingen van het internet. Na wat speurwerk kwamen we toen bij de MCSE training van Decisco uit. Hierover meer in de volgende alinea’s.

Een goede MCSE training vind je bij Decisco

Dit instituut die naast MCSE ook vele andere Microsoft cursussen aanbiedt is te vinden in Maarssen. Dat ligt vlakbij Utrecht en dus ook redelijk dicht bij Amstelveen. Met de auto is dat een halfuurtje en ze bieden dagcursussen aan zodat ik tijdens werktijd daar kan studeren. Mijn werkgever was het daar ook hartgrondig mee eens en ik heb mij dus al snel opgegeven voor een proefles MCSE. Dat beviel direct erg goed, je merkt dat de mensen daar ook allen zeer gemotiveerd zijn om de MCSE goed te doorlopen. De leraren en experts hebben direct door hoeverre je al op de hoogte bent van het reilen en zeilen van Windows 8 en de overige benodigde kennis. Ondanks de klassikale lessen was er ruimte genoeg om individueel geholpen te worden en kreeg je zelfs huiswerk mee om het thuis nog eens allemaal verder te onderzoeken en te leren. Het koste mij niet erg veel moeite. Dat komt in de eerste plaats door de vakkundige begeleiding van de MCSE leraar en ook omdat het mijn passie is om met computers te werken. Ik had al wel eerder een computercursus gedaan maar dat was de beginners opleiding. Dit heet mcsa en hiervoor had ik destijds nog wel genoeg discipline om het thuis te volgen. Maar mocht je jezelf herkennen in mij, dan is het ook mogelijk om de mcsa net als de MCSE te behalen in dit geweldige trainingsinstituut. Ik heb de cursus dan ook vrij snel kunnen voltooien en dat gaf me een enorme boost om nog veel meer te leren. Mijn baas vond dat ook een goed idee omdat ik dan uiteindelijk alle taken van de systeembeheerder zou kunnen overnemen. De beste man gaat namelijk over een jaartje met pensioen en voor mij zou dat een enorme promotie betekenen.

Flexibele leerschool

Ze doen er helemaal niet moeilijk over als een dagopleiding eens niet uitkomt en je alsnog een keertje naar de avondles wilt komen. Decisco heeft natuurlijk een hoop hardwerkende mensen die bij hun de MCSE proberen te halen. Vaak hebben ze een partner en kinderen dus het is erg fijn dat het bij Decisco mogelijk is om flexibel te plannen. Voor de MCSE dien je zeven toetsen te maken en als je die allemaal behaald hebt mag je jezelf de trotse eigenaar van een MCSE certificaat noemen. En die worden uitgegeven door Microsoft dus je weet dat het echt van grote waarde kan zijn. Ik ben ook wel een beetje in populariteit gestegen op mijn werk want sinds het behalen van mijn MCSE komt natuurlijk iedereen bij mij langs met vragen over Windows 8. Zo heb ik al heel wat nieuwe vrienden kunnen maken. Mocht jij of je bedrijf ook baat denken te hebben bij een MCSE kenner, dan zou ik zeker Decisco aanraden. Ook als je wat verder in het land woont. Maarssen ligt immers lekker centraal dus met de auto of de trein is het prima te doen. Je vindt op hun site alle gegevens die je nodig hebt om contact met hen op te nemen en ze zijn zelfs te volgen via de sociale media. Wie weet zie ik je binnenkort wel eens bij een cursus. In elk geval alvast veel succes met het behalen van je MCSE!

Meer info : bezoekt u de website