Gevaar voor de gezondheid voorkomen door Salmonella analyse te laten uitvoeren

Door een Salmonella analyse te laten uitvoeren kan gevaar voor de gezondheid voorkomen worden. En dat is natuurlijk wat iedereen wil. De Salmonella bacterie is inmiddels bij het grote publiek wel bekend geworden door de potentiele aanwezigheid in onze kipfilets. Deze bacterie kan echter in meerdere producten voorkomen en zelfs in bepaalde cosmetica producten is de Salmonella bacterie aangetroffen. Door een Salmonella analyse uit te laten voeren op uw producten en voedingsmiddelen, die u ook op authenticiteit kunt laten testen, weet u zeker of het veilig is voor consumptie. Merieux NutriSciences heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor een Salmonella analyse tegenwoordig een doorlooptijd van slechts een dag heeft. Het controleren van voedingsmiddelen en cosmetica wordt op deze manier een stuk makkelijker en dat komt de volksgezondheid alleen maar ten goede. Deze nieuwe methode, VIDAS SPT genoemd, voldoet uiteraard aan alle gestelde vereiste zoals de geldende ISO normen, zoals opgesteld volgens de voedselveiligheid wetgeving. Hetzelfde geldt voor een Listeria analyse.

Deskundig advies over voedselveiligheid en wetgeving

Misschien staan we er niet vaak bij stil, maar voedselveiligheid is heel belangrijk. U wilt namelijk geen voedsel kopen dat besmet is met een bepaalde bacterie. We leven tegenwoordig in een globale samenleving en ook onze voedingsmiddelen komen van over de hele wereld naar Nederland. Voedselveiligheid wetgeving is dan ook lastig vaarwater. Er moet immers rekening gehouden worden met allerlei, soms sterk uiteenlopende, lokale, nationale, en internationale wetgeving op het gebied van een verplichte Listeria of Salmonella analyse. De etikettering en het testen van de authenticiteit van voedingsmiddelen is zo mogelijk nog lastiger aangezien dan taalbarrières ook een rol gaan spelen. Bij Merieux NutriSciences kunnen wij u adviseren op het gebied van voedseletiketerring door nieuwe voedingsmiddelen te voorzien van het juiste etiket dat voldoet aan de immer veranderende wetgevingen in verschillende landen en werelddelen. Voor de export van uw voedingsmiddelen is dit essentieel aangezien een letterlijke vertaling meestal niet voldoende is.

Authenticiteit van voedingsmiddelen op moderne wijze laten testen

Voedingsmiddelen moeten te allen tijde gecontroleerd worden voordat deze in de winkel terechtkomen. Ze dienen bijvoorbeeld een Listeria analyse te ondergaan. Voedingsmiddelen moeten tegenwoordig steeds sneller geproduceerd worden en komen van heinde en verre in onze schappen terecht. Maar weet u eigenlijk wat u koopt, of verkoopt? U kunt de authenticiteit van uw voeding laten testen door een laboratorium zodat u zeker weet dat het voedingsmiddel bestaat uit wat er op de verpakking wordt aangegeven. Omdat we tegenwoordig ons voedsel van over de hele wereld komt, richten producenten zich soms meer op de houdbaarheid van een product en de kosten van de productie, dan op de voedingswaarde en beperken zij zich tot bijvoorbeeld een Salmonella of Listeria analyse. Door de authenticiteit te laten testen volgens de voedselveiligheid wetgeving, weet u weer wat u eet. En natuurlijk dat u als ondernemer niet teveel betaald voor producten die niet zijn wat ze lijken.

Meer info : bezoekt u de website