Locomo
Image default
Bedrijven

Hekje bouwen

Het kan leuk zijn om je eigen hek te bouwen om je tuin heen. Naast een leuke bezigheid kun je er je eigen draai aan geven en hoef je minder geld uit te geven aan de bouw van een goed hek. Wel kan het vrij veel werk zijn en moet je je goed voorbereiden. Zo kun je bijvoorbeeld tijdig naar de bouwmarkt gaan om uit te zoeken waarvan het hek gemaakt moet zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een stalen hek maken, maar een houten hek is ook een mogelijkheid.

 

Tip 1: begin met een houten hek. Een houten hek maken is een stuk minder ingewikkeld dan het maken van een hek van andere materialen. Begin vooral niet te ingewikkeld omdat een klus je dan behoorlijk tegen kan gaan staan. Koop ook niet de meest ingewikkelde materialen. Met een houtdraadbout bijvoorbeeld kom je al een heel eind.

 

Tip 2: Bereid een goed plan voor. Je kunt bijvoorbeeld een bouwtekening maken. Ook is het handig om bij de gemeente na te gaan waar het hek geplaatst mag worden. Zo voorkom je dat er ruzie komt met buren of dat de gemeente opeens voor de deur staat met een dagvaarding. Ook weet je dan zelf in welke rechten je staat.

 

Tip 3: Beslis over de stijl van het hek. Er zijn vele soorten hekken en je kunt een hek in vele stijlen maken. Beslis voor je aan het hek gaat beginnen welke stijl jij het mooiste vindt. Zo kun je je van te voren al oriënteren op de stijl die je voorkeur heeft. Dit maakt het makkelijker om inkopen te doen voor materialen.

 

Tip 4: Gebruik de juiste materialen. Schroeven kopen kun je in elke bouwmarkt en kijk goed naar welke schroeven je nodig hebt. Ook is het handig om van te voren bouwmateriaal aan te schaffen en gereedschap zodat je niet op het moment zelf niet door kunt.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Een mooie gedenksteen laat u maken bij deze specialist nabij Arnhem

Zorg dat alles aanwezig is

Het beheer van energie en de processen hiervan