Locomo
Image default
Woning en Tuin

Herfst

Waarom vervuilen bomen jaar op jaar jouw tuin met hun oude bladeren? Vroeger was ik maar al te blij als het weer herfst was, ik kon dan extra bijverdienen door bladeren te harken thuis en bij familie. Het was geen ideaal klusje en eigenlijk had ik er achteraf vaak spijt van. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oplossingen om het hele verhaal gemakkelijker te maken.

Bladblazers maken het tijdrovende verwijderen van de herfst en zijn kleurenpracht een stuk gemakkelijker. De enorme massa aan bladeren wordt met speels gemak op een hoop geblazen. Het is wel zo dat deze apparaten net als benzine grasmaaiers een stuk minder geschikt zijn voor kinderen en dus een economische kindercrisis kunnen veroorzaken. Als we gaan doorrekenen kan dit niet alleen kinderen enorm duperen, maar ook speelgoedzaken en snoepfabrikanten ook weer minder omzet zullen draaien. Goed, ik kan hier nog een uur over doorpraten met als eindresultaat dat we een nieuwe bubbel hebben gecreëerd door de aanschaf van tuinartikelen en daardoor grote merken als Blokker en V&D omvallen, maar hier is natuurlijk helemaal niks van waar. Uiteindelijk brengt het een hoop gemak met zich mee en zullen er altijd andere klusjes zijn die uit te besteden zijn.

Bladzuigers werken zoals de naam al stelt precies tegenovergesteld van bladblazers. Ze zuigen de ooit zo prachtig groene bladeren op en vangt het op in een zak. De apparaten zijn erg zwaar en ik hoor je al denken: is dat wel goed voor mijn rug? Goed nieuws de apparaten zijn ergonomisch ontworpen zodat de last evenredig wordt verdeeld en gevoelige plekken dus worden ontzien. Alle varianten zijn voorzien van een elektromotor die kan zijn uitgevoerd met een kabel of een accu. Duurdere modellen beschikken over een hakselmodule, zo maakt je moes van je tuinafval.

Bij gebruik van deze tuinapparaten is het aan te raden om de juiste bescherming te gebruiken zoals mond en gehoorbescherming. Ook is het aan te raden om altijd met handschoenen te werken voor een goede bescherming.

Meer info : bezoekt u de website