Locomo
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten wespenvangers en wespenvallen

Verschillende soorten wespenvangers en wespenvallen

Wespen kunnen in de zomermaanden voor overlast zorgen en het moeilijk maken om buiten te genieten. Gelukkig zijn er verschillende soorten wespenvangers en wespenvallen beschikbaar om deze vervelende insecten op een effectieve en veilige manier te bestrijden.

1. Traditionele wespenvallen

De traditionele wespenvallen zijn eenvoudige, op zichzelf staande apparaten die vaak zijn gemaakt van glas of kunststof. Ze hebben een trechtervormige opening aan de bovenkant waardoor wespen naar binnen kunnen vliegen, maar moeilijk kunnen ontsnappen. Binnenin de val is er een zoete lokstof, zoals limonadesiroop, fruit of suikerwater, die de wespen aantrekt. Eenmaal binnen kunnen de wespen niet meer naar buiten en verdrinken ze in de lokstof.

2. Hangende wespenvallen

Hangende wespenvallen zijn ontworpen om aan een tak of haak te worden opgehangen, meestal in de buurt van terrassen, tuinen of andere buitenruimtes. Ze werken op dezelfde manier als traditionele wespenvallen met een trechtervormige opening en lokstof binnenin. Hangende wespenvallen zijn vaak voorzien van een deksel dat voorkomt dat regenwater de lokstof verdunt en de effectiviteit van de val vermindert.

3. Wespenvangers met lokstoffen

Er zijn ook wespenvangers verkrijgbaar die werken met behulp van speciale lokstoffen in plaats van zoete vloeistoffen. Deze lokstoffen bootsen de feromonen na die door wespen worden afgescheiden om hun soortgenoten aan te trekken. Wespenvangers met lokstoffen trekken de wespen aan met een nauwkeurig samengestelde mix van chemische stoffen, waardoor ze worden gelokt en gevangen in de val.

4. Elektrische wespenvangers

Elektrische wespenvangers maken gebruik van een elektrisch rooster om wespen te vangen. Ze werken op een vergelijkbare manier als elektrische vliegenvangers, waarbij de wespen naar de val worden gelokt door UV-licht en eenmaal binnen in contact komen met het rooster dat ze direct doodt. De dode wespen worden opgevangen in een bakje dat gemakkelijk kan worden geleegd en schoongemaakt.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten wespenvangers en wespenvallen beschikbaar om wespen op een effectieve en veilige manier te bestrijden. Of het nu gaat om traditionele wespenvallen, hangende wespenvallen, wespenvangers met lokstoffen of elektrische wespenvangers, deze apparaten kunnen helpen om overlast van wespen in de zomermaanden te verminderen en een aangename buitenomgeving te creƫren om van te genieten.

https://antivliegenshop.nl/wespenvangers/