Locomo
Image default
Energie

Installatie, onderhoud en reparatie van een cv ketel

Er zit een belangrijk verschil tussen een cv ketel en een combiketel. Een cv ketel is namelijk uitsluitend voor de centrale verwarming en zorgt niet voor warm kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een belangrijk verschil is dat een combiketel wel voorzien is van een boiler waardoor het kraanwater en de centrale verwarming tegelijk verwarmd kunnen worden. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Doordat een combiketel zuinig is en meer functies heeft is de prijs wel wat hoger in vergelijking met een cv ketel.

Honderden euro’s besparen op de energierekening

Wanneer u op zoek bent naar een energiezuinige ketel dan biedt een hoogrendementsketel een perfecte uitkomst. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. De prijzen voor een hoogrendementsketel liggen wat hoger, omdat zij energiezuiniger zijn de terugverdientijd voordeliger dan die van de gewone variant. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Door een simpele berekening te maken kunt u berekenen hoeveel een HR ketel u gemiddeld per jaar zult besparen en wat de terugverdientijd ongeveer zal zijn. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

De staat van uw cv ketel is erg belangrijk

Vervang uw cv ketel tijdig. Wanneer uw cv ketel of combiketel al langer dan vijftien jaar niet is vervangen moet u dit zo snel mogelijk doen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijsverschillen voor de installatie van een (nieuwe) cv ketel zijn niet ongewoon. Vraag meerdere offertes aan bij lokale cv ketel monteurs om de beste deal te vinden. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. De monteur komt dan circa tweemaal per jaar langs om onderhoud aan de cv ketel te verrichten en deze te repareren waar nodig. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Wij adviseren u dan ook om de staat van uw cv ketel regelmatig bij te houden.

Installeer uw cv ketel niet zelf maar laat dit doen door een monteur met de juiste ervaring. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Wanneer u ook een onderhoudscontract afsluit bij de monteur kan deze uw cv ketel ook regelmatig servicen.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Simonly versus Mobiel abonnement

Kies voor opslag energie in je aggregaat

Zonnepanelen vlotte terugverdientijd