Locomo
Image default
Vervoer en transport

Kennis van machines verbreden en veiligheid waarborgen met een heftruck certificaat

Je bent werkzaam met een heftruck, dan is het behalen van een erkend heftruck certificaat van belang. Het zorgt er namelijk voor dat de kennis over deze machines goed in je hoofd zit en je op een veilige manier kunt werken, zowel voor jezelf als voor anderen. Een veilige werkomgeving is altijd een onderdeel dat bij een bedrijf hoog in het vaandel staat en die veiligheid moet dan ook worden gewaarborgd. Wanneer je al meer ervaring hebt met een heftruck, is het nog steeds goed om een cursus te volgen. Uit ervaring blijkt dat ook de ervaren chauffeurs iedere keer nog wat nieuws leren tijdens de cursus die wordt gegeven. Heb je al een heftruck certificaat, dan kan het zijn dat die verloopt. Je bent namelijk verplicht om iedere 5 jaar weer een nieuw heftruck certificaat te behalen om zo aan de veiligheidseisen te blijven voldoen. 

Machine besturen

Je leert tijdens een training niet alleen maar het besturen en omgaan met de machine zelf, maar je leert ook hoe je de ladingen hierop moet aanbrengen, zodat je bij het laden en lossen van de ladingen eventuele schade kunt voorkomen. Je hebt hiermee dus niet alleen maar een veiligere plek waar je kunt werken, maar daarnaast zorgt de cursus en dus het heftruck certificaat ervoor dat je voldoet aan de eisen van de ARBO en de inspectie die wordt gehouden door de SZW. 

Op locatie

Er zijn diverse pakketten die kunnen worden gekozen wanneer je van plan bent een heftruck certificaat te gaan behalen. Het meest gekozen pakket is het pakket waarbij de cursus gewoon  in het bedrijf wordt gegeven. Iedereen kan meedoen en je hebt geen extra kosten voor het reizen en het huren van een locatie. Daarnaast ook geen kosten voor de machines, want die zijn ook al op locatie beschikbaar.