Locomo
Image default
Winkelen

Nieuws uit Markelo

Markelo is een uniek dorp in Twente. Het dorp heeft veel te bieden voor inwoners en bezoekers. Maar wat zijn de lokale nieuwtjes?

Nieuwbouw projecten

De afgelopen jaren is Markelo flink aan het veranderen door enkele grote nieuwbouw projecten. Naast de nieuwbouw projecten in de kern van Markelo zijn er ook nieuwe woonwijken ontwikkeld in de omgeving, zoals Groot Hendrik Buiten. In deze gebieden is een groot aantal woningen gebouwd in verschillende stijlen. Sommige van deze woningen zijn reeds bewoond, maar er worden ook nog steeds nieuwe woningen gebouwd.

Evenementen in Markelo

Markelo heeft een actief verenigingsleven en biedt jaarlijks tal van evenementen voor jong en oud. Voorbeelden hiervan zijn de Markelose markt, het annuale kermisgala en het dorpenfestival. Ook zijn er verschillende muziekavonden en kunst- en cultuuractiviteiten. Ook voor sportliefhebbers is er meer dan genoeg te doen in Markelo, met name in de buurt van het kader in de Luttekesteek.

Recreatiegebieden

In Markelo en de directe omgeving bevinden zich verschillende natuurgebieden en recreatiegebieden. Afhankelijk van de seizoen en het weer kunnen bezoekers hier genieten van wandelen, fietsen, vissen en zwemmen. Ook zijn er diverse campings en vakantiewoningen waar men in het voor-of naseizoen een verblijf kan boeken.

Winkels en horeca

Markelo heeft ook een gevarieerd winkelaanbod waaronder supermarkten, modezaken, meubelwinkels en een slagerij. Voor een avondje uit eten kunnen bezoekers terecht bij diverse restaurants in het dorp.

Conclusie

Markelo is een uniek dorp dat veel te bieden heeft aan inwoners en bezoekers. Of je nu op zoek bent naar nieuwbouwprojecten, winkels, restaurants of recreatiegebieden; Markelo heeft het allemaal. Voor al het nieuws uit Markelo, zie nieuws uit Markelo.