Responsive webdesign

Responsive webdesign

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig natuurlijk een website, dit is tenslotte heel erg belangrijk om in contact te komen met nieuwe klanten en om bestaande klanten gemakkelijk toegang te verschaffen tot uw gegevens. Slechts weinig bedrijven maken echter gebruik van responsive webdesign. Veel ondernemers zullen zelfs niet weten wat responsive webdesign precies is. Dat is zonde, want door hier geen gebruik van te maken, lopen zij de kans om veel klanten mis te lopen. Maar als u niet in de computerwereld werkt, dan krijgt u gewoonweg te weinig te maken met dit soort zaken, dus heel vreemd is het nu ook weer niet dat u als ondernemer geen enkel idee hebt wat responsive webdesign is en hoe dit van toegevoegde waarde kan zijn. Veel ondernemers denken dat het maken van een website voldoende is en dat het belangrijkste hiervan is wat er precies op de pagina’s komt te staan. Maar dit is echt een onderschatting van de wispelturigheid en het ongeduld van de klant. Een bezoeker van uw site wil niet alleen maar tekst, deze wil ook foto’s en een mooi design. Webdesign is heel erg belangrijk als u bezoekers vast wilt houden op uw pagina. Is het design niet goed en kunnen mensen naar hun mening niet snel genoeg vinden wat ze zoeken, dan zullen zij al snel de webpagina weer wegklikken en op zoek gaan naar een ander bedrijf dat hetzelfde product of dezelfde dienst kan leveren. Natuurlijk is het voor het aantrekken van nieuwe klanten belangrijk dat u een goed verhaal op uw site hebt staan, maar het design speelt een even grote rol bij het succes van de webpagina. Responsive webdesign is op dit moment nog iets minder belangrijk, maar de verwachting is dat in de toekomst het responsive webdesign alleen maar in belang toe gaat nemen.

Wat is responsive webdesign?

Wilt u beoordelen of responsive webdesign van belang is voor uw bedrijf, dan moet u natuurlijk wel eerst weten wat hiermee precies bedoeld wordt. Anders kunt u zich er immers geen goed beeld van vormen. Responsive webdesign houdt in dat het formaat van uw website automatisch aangepast wordt aan het apparaat waarop deze bekeken wordt. In het verleden gebruikten mensen alleen een computer om op internet te gaan en de meeste computers hadden beeldschermen van gelijke formaten. Maar dit is al lang niet meer geval. Tegenwoordig maken mensen gebruik van internet op hun:

  • computer
  • laptop
  • smartphone
  • tablet

Al deze apparaten hebben natuurlijk heel andere formaten en daarmee ook andere formaten beeldschermen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen die er binnen iedere categorie nog weer bestaan. Computers en laptops zijn nu immers in heel verschillende afmetingen te verkrijgen en dit is ook bij smartphones en tablets het geval. Als u zelf beschikt over een smartphone of tablet, dan zal het u ongetwijfeld opgevallen zijn dat heel veel websites hier helemaal niet goed op te bekijken zijn. U blijft dan maar aan het heen en weer vegen op uw scherm om alle informatie goed te kunnen lezen. Dit is natuurlijk heel erg lastig en het zorgt ervoor dat u al snel de neiging krijgt om de pagina maar weer weg te klikken. Als bedrijf wilt u natuurlijk niet dat dit met uw site gebeurt en dat is het punt waarop responsive webdesign om de hoek komt kijken. Responsive webdesign zorgt er namelijk voor dat het formaat van de webpagina automatisch aangepast wordt aan het formaat van het beeldscherm waarop deze bekeken wordt. Door responsive webdesign wordt het dus veel eenvoudiger om ervoor te zorgen dat uw websites zowel op computer en laptop, als op smartphone en tablet goed te bekijken zijn.

Webton voor al uw web oplossingen

Door gebruik te maken van responsive webdesign zorgt u er dus voor dat klanten op al hun apparaten uw site goed kunnen bekijken en verkleint u de kans op afhaken sterk. U zult dus al wel doorhebben dat het heel erg belangrijk is om gebruik te maken van responsive webdesign. Maar hoe doet u dit nu precies? Dit proces is echt te ingewikkeld om door een leek zelf uit te voeren. Alleen mensen die kennis hebben van het bouwen van websites, weten hoe zij dit op een succesvolle manier toe kunnen passen. Het is dus echt aan te raden om hiervoor echte professionals in te huren. Een bedrijf dat dit op een goede en voordelige manier voor u kan verzorgen, is Webton. Zij hebben al voor veel bedrijven de responsive webdesign toegepast en hebben dus zeer veel ervaring op dit gebied. U kunt er dus zeker op vertrouwen dat uw site bij hen in goede handen is. U kunt bij hen bovendien niet alleen maar terecht voor responsive webdesign, zij kunnen u een oplossing bieden voor al uw web problemen. Of u nu een geheel nieuwe webpagina wilt laten bouwen of dat u uw huidige wilt verbeteren, zij kunnen het altijd voor u regelen. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat uw site veel beter gevonden wordt in de verschillende zoekmachines en kunnen zij de zoekmachinemarketing en linkbuilding voor u verzorgen. Daarnaast hebben zij ook goede creatieve geesten in dienst, die een mooi en succesvol design voor uw pagina kunnen ontwerpen. Dus of u nu op zoek bent naar iemand die responsive webdesign wil toepassen op uw internetpagina of dat u op zoek bent naar een andere web oplossing, bij ons zit u altijd goed.

Meer info : bezoekt u de website