Locomo
Image default
Dienstverlening

Restaureren kun je leren

Mijn man Frank is de eigenaar van een pand dat voorheen werd gezien als vervallen studentenhuis. Buitenstaanders zouden kunnen denken dat jongeren daar anti-kraak woonden, maar zij hadden gewoon een huurcontract. Op een gegeven moment vond mijn man dat het tijd werd voor een restauratie. We zouden van de bouwval die het huis geworden was een mooie eengezinswoning maken. Aanvankelijk leek het mij onbegonnen werk, dus heb ik meerdere keren voorgesteld om het pand gewoon te verkopen. Frank is echter nogal koppig, dus uiteindelijk heb ik die strijd verloren. Binnen een week waren Elektricien Haarlem, het stukadoorsbedrijf van zijn broer en talloze andere vakmensen bezig met de restauratie van het verwaarloosde studentenhuis. Het resultaat is werkelijk adembenemend! 

Een feest om naar te kijken

Ik had nooit durven dromen dat de restauratie van het huis zo goed zou uitpakken. Het is echt een investering waar zowel wij als de bewoners nog heel lang plezier van zullen hebben. Het huis wordt nu bewoond door een jong stel dat zwanger is van hun eerste kindje. Als ik denk aan alle mooie herinneringen die zij daar gaan maken, ben ik Frank ontzettend dankbaar dat hij niet naar me heeft geluisterd. Ik zie voorbijgangers stilstaan om in zich op te nemen wat we van de ooit zo verloederde studentenwoning gemaakt hebben. Het is echt een feest om naar te kijken, zo mooi is het geworden. Ik durf voorzichtig te zeggen dat dit de beste beslissing was die we in tijden hebben genomen. 

Financieel voordeel

Niet alleen hebben wij twee mensen heel blij gemaakt met hun nieuwe droomhuis, ook hebben wij voor onszelf een prettig inkomen gegenereerd. Het was weliswaar een investering die een deel van ons spaargeld heeft gekost, maar daardoor is het huis wel veel meer waard geworden. Op de lange termijn maken we er dus winst op. Ik zou iedereen die een pand onderverhuurt aanraden om er tijd, moeite en geld in te stoppen. Je krijgt er ontzettend veel voor terug!