Locomo
Image default
Woning en Tuin

Tips voor een mooie badkamer

In het algemeen spendeer je veel tijd in je huis. In sommige ruimtes in je huis ben je minder vaak dan in andere ruimtes maar in de badkamer kom je wel meerdere keren op een dag. Het is dan fijn dat je badkamer naar jouw smaak is gemaakt en er leuk uitziet. Het is ook fijn als alles er netjes, schoon en georganiseerd uitziet. In dit artikel gaan wij jou helpen met hoe je dit kan bereiken door een aantal tips te delen.

Zorg dat alles past

Het is belangrijk dat alles past in je badkamer. Als je bijvoorbeeld een veels te groot badkamermeubel koopt ziet dat er erg gek uit en wordt de ruimte in je badkamer erg krap en beperkt. Zorg daarom dus voor een passend badkamermeubel, je kan hiervoor onder andere terecht bij Anselm Oome. Je hebt allerlei verschillende varianten badkamermeubels, voor iedere grootte is er wel een mogelijkheid die perfect past. Het is ook belangrijk dat je bij andere dingen erop let dat het goed op elkaar afstemt en dat het in je badkamer past denk dan bijvoorbeeld aan de toilet.

Maak het ruimtelijk

Zeker als je een kleine badkamer hebt is het belangrijk dat je het een ruimtelijke look geeft. Het wordt aangeraden om een grote spiegel te kopen, buiten dat het fijn is in een badkamer om een goede grote spiegel te hebben maakt het de badkamer ook meer ruimtelijk. Doordat de spiegel  dag- en kunstlicht reflecteert lijkt de badkamer lichter en dus ook ruimer. Licht speelt sowieso een erg belangrijke rol om je badkamer er meer ruimtelijk uit te laten zien. Een raam in je badkamer hebben is dus zeker aan te raden, ook voor de ventilatie. Voor een (inloop)douche zijn glazen wanden de beste optie om je badkamer ruimtelijk te laten lijken.  Een muur midden in de badkamer laat de ruimte namelijk kleiner lijken. 

Organiseren en kleur

Om je badkamer helemaal af te maken moet je zorgen dat alles goed georganiseerd is, het geeft niet een mooie en nette uitstraling als alles chaotisch is. Zorg er dus voor dat je genoeg opbergruimtes hebt voor de handoeken en alle andere spullen die een plekje nodig hebben in de badkamer. Je kan je badkamer afmaken door leuke decoratie toe te voegen, denk dan aan bijvoorbeeld een leuke badmat, wanddecoratie, een handdoek hanger en er zijn nog veel meer mogelijkheden.