Locomo
Image default
Gezondheid

Wat houdt 5-HTP in?

5-HTP is een chemische verbinding waar je normaliter niet zo heel veel over hoort. Het is een chemische verbinding die door het lichaam zelf aangemaakt wordt met behulp van aminozuur tryptofaan. In de bloed-hersenbarrière wordt 5-HTP omgezet vanuit aminozuur. 5-HTP is ook belangrijk voor een neurotransmitter genaamd serotonine. Serotonine zegt je waarschijnlijk , als het er zo staat, helemaal niets. Het is eigenlijk niets anders dan een bepaalde stof die verantwoordelijk is voor je gemoedstoetstand. Daarnaast regelt het ook je eetlust, je slaap en heeft ook invloed op depressies. Het is dus een verbinding die meer doet dan dat je denkt. Het serotonineniveau kan in je hersenen ontregeld worden door bepaalde omstandigheden waar je weinig tot geen invloed op hebt.

Hier komt dan 5-HTP bij kijken. Het wordt al enkele jaren in Europa gebruikt bij de behandeling van depressie, slaapproblemen, gewichtsverlies en andere vervelende klachten die opgelost kunnen worden met behulp van 5-HTP. Uit onderzoek is ook gebleken dat de stof veilig en natuurlijk is om ervoor te zorgen dat de aanmaak van serotonine verbeterd word. Bij een depressie is er vaak sprake van een te laag serotonine niveau. Een manier om van je depressiviteit af te komen is het gebruik van farmaceutische middelen, maar dit is dan weer minder natuurlijk dan wanneer je gebruik maakt van 5-HTP. Uit onderzoek is ook gebleken dat de resultaten even goed zijn en soms beter dan wanneer men gebruik maakt van antidepressiva.

Serotonine kan ook helpen bij slaapstoornissen. Serotonine kan namelijk omgezet worden in melatonine. Er moet dus wel genoeg serotonine aanwezig zijn in het lichaam om omgezet te worden naar melatonine om ervoor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt. Dit is dus een van de vitamine die gebruikt kan worden om je leven wat beter te laten verlopen en klachten te verminderen.

Meer info : bezoekt u de website