Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Zakelijke autoverzekering

Bedrijfswagens blijven populair

Een bedrijfswagen is in veel gevallen nog steeds een doorslaggevende factor wanneer het op de keuze van werkgever aankomt. De werknemer bespaart zelf heel wat kosten en als werkgever creëer je op deze manier een sterkere binding met je personeel. Maar wat zijn de fiscale gevolgen en hoe gaat het verzekeren in zijn werk? Mag de werknemer de auto bijvoorbeeld gebruiken voor privéritten? En kun je iedere wagen zomaar inschrijven als bedrijfswagen?

 

Waarom een zakelijke autoverzekering?

Staat de auto op de balans van je onderneming, dan beschouwt de belastingdienst deze automatisch als bedrijfswagen. Je bent dan ook wettelijk verplicht een zakelijke autoverzekering te nemen. Bovendien ben je met een zakelijke autoverzekering beter gedekt bij schade. Een particulier verzekering zal immers vaak geen schade dekken wanneer het gaat om een zakelijke rit. Anderzijds ben je tijdens een privérit met je bedrijfsvoertuig wel gedekt met een zakelijke autoverzekering.

 

Welke opties en soorten?

Wanneer het vooral gaat om personenauto’s die gebruikt worden voor zakelijke dienstverlening, dien je te beschikken over een zakelijke personenautoverzekering. Vervoer je goederen of gereedschap voor zakelijke doeleinden, dien je te kiezen voor de bestelautoverzekering. Een bestelwagen verzekeren kan heel wat voordelen bieden. Je beschikt immers over een grijs kenteken wat het fiscaal aantrekkelijk maakt. Zo betaal je onder andere minder wegenbelasting. Om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken dien je wel te voldoen aan enkele criteria. Zo dien je te beschikken over een btw-nummer en mogen er geen zitplaatsen aanwezig zijn in de laadruimte. Net zoals bij een reguliere personenwagen, heb je bij een zakelijke autoverzekering ook de keuze tussen wettelijke aansprakelijkheid, beperkt casco of volledig casco. Daarnaast geldt ook hier dat je bijkomende formules kan aanvragen naargelang je specifieke noden en wensen.

 

Waar sluit je een zakelijke autoverzekering af?

Wanneer het gaat over een zakelijke autoverzekering, kies je best voor een ervaren en betrouwbare verzekeringsmaatschappij zoals bijvoorbeeld ‘Allianz autoverzekering’. Net als bij een reguliere autoverzekering vind je ook hier heel wat verschillen tussen de maatschappijen onderling. Een autoverzekering vergelijken is daarom ook bij zakelijke wagens geen overbodige luxe. Autoverzekering.nl is alvast een handig online platform waar je snel een eenvoudig overzicht kan verkrijgen van de beschikbare opties.

http://autoverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Elektrisch rijden, eu-doelstellingen

Theoriecursus voor rijden snel afronden

Volvo leasen