Locomo
Image default
Energie

Zonnepanelen: zelf installeren of laten installeren?

Wanneer u de keuze maakt voor zonnepanelen, kiest u niet alleen voor een bijdrage aan een beter milieu, maar ook voor een lagere energierekening. Bij de aanschaf van zonnepanelen staat u daarnaast voor de volgende keuze: gaat u de zonnepanelen zelf installeren of laat u deze installeren door een professioneel installatieteam?

Zelf zonnepanelen installeren: wat heb ik nodig?

Wanneer u zelf een zonnepanelen systeem wilt installeren, heeft u de volgende onderdelen nodig:

  • De zonnepanelen
  • Een omvormer
  • Het montagesysteem
  • Een monitoringsysteem (optioneel)
  • Elektriciteitsmeter (optioneel t.b.v. registratieverbruik en teruglevering)

Ook heeft u bekabeling nodig, het juiste gereedschap en de juiste instrumenten om op uw dak aan het werk te gaan. Houd er rekening mee dat u bij het monteren van de zonnepanelen op uw dak ruimte tussen het PV-systeem en uw dak openhoudt, i.v.m. ventilatie. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de benodigde veiligheidsmaatregelen neemt, u werkt immers op grote hoogte.

Zonnepanelen laten installeren

U kunt er ook voor kiezen om de zonnepanelen te laten installeren door professionals. Natuurlijk betaalt u hiervoor, waardoor het ook een (kleine) invloed heeft op uw terugverdientijd. Echter de keuze voor een professioneel installatieteam zorgt ervoor dat u verzekerd bent van een kwalitatieve en goed werkende zonnepanelen installatie.

Het ervaren installatieteam van Tenten Solar Zonnepanelen is u graag van dienst bij het installeren van uw zonnepanelen systeem. We ontzorgen u en leveren uw systeem compleet werkend op. Zo kunt u direct gaan genieten van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben.

Wilt u meer weten over het (laten) installeren van zonnepanelen? Of wilt u direct zonnepanelen aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van Tenten Solar Zonnepanelen of neem direct contact met ons op.

Meer info : bezoekt u de website