Locomo
Image default
Woning en Tuin

3 tips voor het inrichten van een gezellige slaapkamer

Is je slaapkamer aan vernieuwing toe of ga je verhuizen en kan je kaal een slaapkamer inrichten? Dan wil je vast dat deze slaapkamer gezellig en mooi is. Naast de slapen maken wij als mens veel uren in de slaapkamer voor andere activiteiten. Weet je nu niet goed hoe je een slaapkamer gezellig kan inrichten en voor een mooie sfeer kan zorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Verder in dit artikel worden 3 tips gegeven die ervoor moeten zorgen dat jouw slaapkamer de sfeer krijgt die je verlangt.

Ga goed om met de ruimte die je hebt!

Veel mensen denken dat gezelligheid komt door veel decoratieobjecten in de slaapkamer, maar dit heeft juist een averechts effect. Zo kunnen de vele items ervoor zorgen dat een slaapkamer vol en kleiner lijkt. Ook kan het zorgen voor een rommelig effect. Het is daarom belangrijk om de essentiële meubels neer te zetten en mogelijk wat kleine decoratieobjecten. Als je een kleine slaapkamer hebt zijn er ook andere oplossingen om een ruimte groter te maken. Zo kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld een bed te kopen met opbergruimte. Hier zitten er lades onder het bed en daar kan je dan makkelijk de sierkussens of andere items in plaatsen. Ook kan je ervoor kiezen om een hoogslaper aan te schaffen en onder de hoogslaper verschillende meubels neer te zetten. Dit is vooral ideaal voor kinderkamers, tienerkamers en studentenkamers. Dit omdat deze kamers veelal niet groot van formaat zijn. Over het algemeen is de tip om zo min mogelijk decoratieobjecten neer te zetten, maar ophangen is een ander verhaal. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om een mooie persoonlijke foto of een schilderij van je favoriete schilder op te hangen.

Welke kleuren kies je?

Spierwitte en standaard kleur muren zijn vaak niet bevorderlijk voor de gezelligheid van de kamer. Het is mooi om zachte kleuren te kiezen in de slaapkamer. Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muur achter het hoofd van het bed te schilderen met een mooie bruine of zachtblauwe kleur. Door verschillende kleuren op de muren te gebruiken breng je ook extra sfeer. Als je gezelligheid en wat luxe zoekt is het een tip om de gouden kleur terug te laten komen in objecten of randen van een bed bijvoorbeeld. De kleur van het bed en het beddengoed hebben ook een belangrijk effect op de algemene gezelligheid. Dit komt omdat het bed het middelpunt is van de slaapkamer. Je kan een heel mooi bed aanschaffen, maar zonder mooi beddengoed geeft het niet de uitstraling die je wilt.

De verlichting kan het verschil maken!

Nu slaap je natuurlijk in het donker, maar de verlichting in een slaapkamer kan de sfeer maken of kraken. Heel fel wit licht is niet wenselijk, maar heel donker licht is ook niet fijn om een boekje of een tijdschrift te lezen in bed. Het mooiste is om te kiezen voor lampjes die je op de nachtkastjes kan zetten, of voor lampen die je op het hoofd van het bed of op de muur kan monteren. Het mooiste is om te kiezen voor lampen die op de muur schijnen, naar boven of beneden. Zo heb je niet direct licht op je gezicht, maar heb je wel wat verlichting in de kamer. Je kan er verder ook nog voor kiezen om sfeerverlichting aan te schaffen of gebruik te maken van kaarsen. Kaarsen zorgen voor een zwoele sfeer en kan net even dat verschil maken.  

Gerelateerde artikelen

Ontwerptips voor kleine badkamers

Hoe maak je een ruimte 100% verduisterend door middel van raambekleding?

De zon als bron van energie