Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Aanhangwagens

Aanhangwagens zijn uitgevonden om extra bagage te vervoeren naar de juiste bestemming. Voordeel is dat het niet op elektriciteit werkt of op diesel. Je hoeft het alleen vast te maken aan de achterkant van je auto bij de aanhanger en zo kan je het meenemen, maar niet ieder aanhanger is hetzelfde en heeft dezelfde functie. 

Soorten aanhangers

Aanhangers komen ook voor in verschillende soorten vormen en maten en de ene aanhanger heeft een andere functie dan de ander. Zo heb je vast een keer een aanhanger gezien met een dier erin, zoals een paard die vervoert wordt naar zijn of haar stal of naar een wedstrijd. Zo heb je ook grote aanhangers waar auto’s en motors mee vervoerd worden of koelwagens waar bijvoorbeeld vlees inzit, waardoor het niet bederft. Je hebt ook aanhangers speciaal voor het vervoeren van machines en kozijnen wagens voor het vervoeren van platen en uiteraard kozijnen.

Open aanhangwagens

Open aanhangers worden gebruikt om bijvoorbeeld afval te transporteren en ergens te storten waar het kan. Eigenlijk wordt het dus vaak gebruikt voor spullen die niet heel dierbaar zijn of gewoon bij de schroot hoort. Je hebt verschillende open aanhangwagens, zoals enkelassige plateauwagen klein, enkelassige plateauwagen groot en tandemasser plateauwagen. Het ding wat hier ook speelt is dat niet ieder open aanhanger hetzelfde is, bijvoorbeeld sommige aanhangers kunnen remmen en sommige niet en je hebt een bepaalde rijbewijs voor nodig wil je met een aanhanger op de weg rijden dat kan BE rijbewijs zijn of B-(E) of alleen B. Huur het bij jekuntmijhuren.nl.

Gesloten aanhangwagens

Gesloten aanhangwagens is eigenlijk het tegenovergestelde van de open aanhangwagens. Gesloten aanhangwagens gebruik je om spullen te transporteren die wat meer kosten en kwetsbaar zijn, zoals planten, meubels en versiering eigenlijk spullen die kwetsbaar zijn en niet nat mogen worden. Het nadeel is wat dat het iets duurder is dan een open aanhangwagen, want er is meer materiaal voor gebruikt om zo’n gesloten aanhangwagen te maken. Wat ook het verschil maakt in de kosten is de grootte van de aanhangwagen.

 

https://www.jekuntmijhuren.nl/