Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Bijtelling in 2023 voorkomen met rittenregistratiesysteem

Het is nooit leuk om meer te betalen dan nodig is. Daarom zijn we in Nederland liefhebber van korting, spaaracties en bonuskaarten. Hetzelfde geldt voor bijtelling. Wilt u een paar honderd euro per maand in uw eigen zak houden? Dan is het helemaal zo’n gek idee nog niet om die zakelijke auto enkel voor woon-werk verkeer en zakelijke afspraken te gebruiken, maar privé gebruik te maken van een alternatief. Bijtelling in 2023 wordt weer niet goedkoper, dus een rittenregistratiesysteem is lang geen slecht idee.

 

Bijtelling 2023

Op het moment dat u een auto aanschaft in 2023 en besluit bij te gaan tellen, betaalt u daar in 2023 22% bijtelling over. Dat is dus het percentage over de cataloguswaarde van uw auto. Rijdt u echter elektrisch? Dan is de bijtelling 16% tot een cataloguswaarde van 30.000 euro. Iedere euro die uw elektrische auto meer waar is dan dat, wordt met 22% betast. En helaas worden de fiscale voordelen voor de EV steeds minder. Wel goed om te weten is dat de bijtellingsregels voor 60 maanden gelden nadat u de auto in ontvangst hebt genomen.

Rittenregistratiesysteem

Iedere rit die u maakt om van uw huis naar werk te komen, of vice versa, en alle ritten naar klanten, leveranciers, zakenlunches of zakelijke events mag u aangeven als zakelijke rit. En nu kunt u natuurlijk handmatig iedere rit in een boekje bij gaan houden, maar u zal snel merken dat dat een enorm langdurige en frustrerende klus is. Een rittenregistratiesysteem is de oplossing. Een kleine GPS tracker wordt in uw voertuig geïnstalleerd houdt de rittenregistratie volledig automatisch bij. Sluitend en wel.

Kilometerregistratie

En kiest u ervoor om in 2023 geen bijtelling te gaan betalen? Zorg er dan voor dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt. En wanneer u netjes in uw kilometerregistratie aangeeft welke kilometers zakelijk en welke kilometers privé zijn, kunt u aan het einde van het jaar eenvoudig een bestand voor de Belastingdienst aanleveren. 100% fiscusproof.