Locomo
Image default
Aanbiedingen

Commerciële sloten

In het algemeen worden commerciële sloten aangekocht bij slotenmakers of andere dienstverleners. Dit komt door de hogere aankoopprijs van de sloten, de extra sleutels en de installatie. Nu u weet waar u deze sloten kan vinden, wat is het verschil tussen residentiele en commerciële sloten?

  • Commerciële sloten zijn ANSI Graad 1 of 2
  • Zij zijn steviger met onderdelen van commerciële graad
  • Ze hebben meestal meer mogelijkheden i.v.m. master sleutels
  • Ze zijn ontworpen om op deuren van verschillende diktes te passen
  • Ze werken samen met elektronische sloten
  • Verbeterde afwerkingen met meerdere kleuren

Om dit beter te begrijpen ga ik uitleggen wat de ANSI/BHMA-graden zijn. ANSI staat voor American National Standards Institute, BHMA staat voor Builders Hardware Manufacturers Association. De drie verschillende graden zijn voor beiden hetzelfde. Hier zijn enkele verschillen tussen de graden:

  • Cycli-Graad 1=1,000,000, Graad 2=800,000 en Graad 3=800,000
  • Klink Projectie-Graad 1=3/4 inch, Graad 2=1/2 inch en Graad 3=1/2 inch
  • Slag Test-Graad 1=10 slagen, Graad 2=5 slagen en Graad 3=2 slagen

Dit zijn maar enkele verschillen van de tientallen verschillen zoals zaagtesten, slagtesten, krachttesten en andere. Het is belangrijk dat u onthoudt dat niet alle sloten even sterk zijn.

Voor commerciële toepassingen worden ook meer stevigere cilindersloten gebruikt. Het grootste deel van deze cilinders wordt beschermd door patenten van de VS. Dit wil zeggen dat de cilinder voldoet aan zeer hoge standaarden en hij heel veel sleutelcontrole biedt. De sleutels staan dan geregistreerd bij een bepaald bedrijf en moeten geïdentificeerd worden alvorens ze worden bijgemaakt. Onafgewerkte sleutels zijn beschikbaar bij geautoriseerde dienstverleners.

Er kunnen ook niveauverschillen tussen de master sleutels zijn. Zo kan een bepaalde verdieping ontgrendeld worden met een master sleutel, met een andere sleutel voor elke deur op die verdieping. De master sleutel kan dan elke deur op die verdieping openen. Er kan ook een algemene master sleutel voor alle deuren van het gebouw gemaakt worden.

Sloten voor commerciële doeleinden zouden graad 1 of minstens graad 2 moeten hebben. Deze sloten kunnen tegen het overmatige gebruik in commerciële gebouwen en bedrijven. Kies ook de juiste dienstverlener of slotenmaker die alles weet over commerciële sloten en sluitsystemen.

Professionele beveiligingstips van een gecertificeerde slotenmaker bieden hoogwaardige kwaliteit en veiligheid aan voor uw woning. Bezoek gerenommeerde slotenmakers in Utrecht voor een uitgebreid advies op maat.

 http://www.locksecure.nl/

 

Meer info : bezoekt u de website