Locomo
Image default
Woningen

De perfecte gameplek inrichten doe je zo!

Als gamer is het belangrijk om over een toffe set-up te beschikken, een plek waar je helemaal in de game duikt. Deze plek kun je natuurlijk zelf samenstellen, maar om je een beetje op weg te helpen hebben wij een lijstje samengesteld met benodigdheden voor de perfecte gameplek.

Sfeerverlichting

Een grote trend binnen gaming is ledverlichting, heel veel ledverlichting. Onder je gaming bureau, achter je monitor, op het plafond, eigenlijk overal waar je het maar kan verzinnen. De kleur van deze verlichting kun je zelf aanpassen, zo kun je de ruimte elke dag een nieuwe look geven. Ook is het tegenwoordig mogelijk om deze verlichting via de telefoon te controleren en kan je verschillende kleuren kiezen. Zo kan je elke dag weer een nieuwe sfeer creeren, en een  nieuwe look. 

Apparatuur

Als gamer wil je de nieuwste gadgets en de beste apparatuur. Zo is het belangrijk om te beschikken over een goed paar gaming headsets, zo duik je helemaal de spelwereld in. Ook een set stereo gaming speakers zijn geen overbodige luxe. Deze toveren de volledige ruimte om tot spelwereld. Voor de beste beeldkwaliteit is het van groot belang een goede monitor aan te schaffen, dit om de game-ervaring te optimaliseren.

Kabelbeheer

Je wilt je gameplek graag schoon en net houden, een berg kabels helpt hier niet bij. Elk apparaat brengt wel 1, 2 soms 3 kabels met zich mee. Om al deze kabels op een nette manier weg te werken kun je gebruik maken van kabelbinders. Ook een kabelgoot onder je gaming bureau is geen overbodige luxe.

game set up

Gaming bureau

Als gamer breng je veel tijd door achter je bureau, het is dus belangrijk dat je beschikt over het juiste bureau. Je kan natuurlijk een normaal bureau aanschaffen en deze omtoveren tot gaming bureau. Het is nog toffer om een speciaal gaming bureau te kopen, deze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Vaak beschikken deze speciale bureaus over wat extra foefjes zoals ledverlichting, een koptelefoonhouder, een bekerhouder of kan het bureau in hoogte worden versteld. Vaak zijn de gaming bureaus gemaakt van dezelfde materialen als reguliere bureaus.

Game bureaustoel

Ook een game bureaustoel kan niet ontbreken in de ultieme gaming set-up. Je wilt immers wel lekker zitten als je bezig bent hogere levels te bereiken. Een game bureaustoel biedt net dat beetje extra stabiliteit en comfort om langere tijd achter je beeldscherm door te brengen.

Er komt dus veel kijken bij het maken van de ideale gameplek, maar als het eenmaal af is kun je achteroverleunen in je game bureaustoel en genieten van de, nu nog leukere, games.