Locomo
Image default
Woning en Tuin

De Tegel Boutique voor al uw tegels

Een belangrijk onderdeel van het inrichten van je woning is de vloer. Welke vloer kies je uit en waarom kies je voor een bepaalde vloer? De vloer in de woonkamer bedraagt een groot oppervlak en daarmee bepaal je voor een groot deel hoe de woonkamer eruit komt te zien. Eén van de vloeren waar je uit kan kiezen is een tegelvloer. Maar kies je dan voor kleine tegels of juist een grote tegel? Daarnaast moet je er ook goed over nadenken wat voor sfeer je uit wil stralen. Kies je voor lichte tegels of juist heel donker. Bij De Tegel Boutique is er een ruim assortiment aan verschillende tegels. 

Welke tegel past in mijn woning?
De tegel die je uitkiest moet passen bij de ruimte die je inricht. Als je voor een kleine tegel kiest of voor verschillende formaten kleine tegels dan maak je vloer automatisch een stuk drukker. Als je voor kleine tegels kiest dan kies je voor veel voegen. Deze voegen vragen om veel onderhoud. Wil je de woonkamer er groter uit laten zien? Dan is het beter om te kiezen voor een grote tegel. Dit zijn dan tegels van bijvoorbeeld 60×60 of 80×80. Bij het uitzoeken van een juist formaat tegel is het belangrijk om stil te staan bij de ruimte. Voor een klein woonkamer is een grote tegel niet handig. Dan kan je beter kiezen voor een kleinere vloertegel.

De sfeer van de tegels
Een vloertegel straalt een bepaalde sfeer uit, Dit moet natuurlijk wel passen bij je woning. Als je op zoek bent naar een strakke industriële look dan kies je voor een groot formaat vloertegel. Vind je een landelijke uitstraling mooier dan kies je eerder voor een vloertegel in wildverband. Het is natuurlijk ook mogelijk om hier een combinatie voor aan te brengen.

Een donkere of lichte tegel
Licht is een belangrijk onderdeel van je woonkamer. Door veel licht te laten terugkomen in je woonkamer lijkt deze optisch een stuk groter. Heeft je woonkamer weinig natuurlijk licht dan is een donkere vloertegel geen goed idee. Voor een donkere vloertegel is het nodig dat er voldoende licht op schijnt. Een donkere tegel is neutraal maar geeft de ruimte wel sfeer.

Natuursteen of keramische vloertegels
De twee meest voorkomende vloertegels zijn natuurstenen tegels en keramische vloertegels. Als je kiest voor natuurstenen tegels zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

De nadelen van natuursteen
• Een natuurstenen vloer moet je onderhouden met speciaal schoonmaakmiddel
• Natuursteen is gevoelig
• Dit materiaal is broos
• Deze vloer is krasgevoelig
• Deze vloer neemt warmte op, dit kan ongelofelijk heet worden op warme dagen.

Waarom kies je voor een keramische vloertegel
• De vloertegels zijn makkelijk te onderhouden
• De keramische vloertegel is onwijs sterk
Keramische vloertegels zijn niet gevoelig voor krassen
• Deze vloertegel neemt geen warmte op van buiten
• De vloertegels zijn makkelijk te onderhouden

Wil je een makkelijk te onderhouden vloertegel? Dan is een keramische vloertegel een goede keus. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste vloer? Neem dan contact op met een van onze adviseurs bij Tegel Boutique.

https://www.detegelboutique.nl/

Gerelateerde artikelen

Herfst

Kapconstructie op maat voor uw bijgebouw

Een huis kopen in Hengelo waar je lang gelukkig in gaat zijn