Locomo
Image default
Woning en Tuin

De zon als bron van energie

De afgelopen dagen heeft de zon volop geschenen en daar zouden we niet alleen gebruik van kunnen maken door onze benen lekker te bruinen. Naast een kleurtje op de huid heeft de zon als grote voordeel dat het een bron van energie is op zelfs twee manieren. Zowel het zonlicht als de zonnewarmte zorgen ervoor dat we een duurzamere leefomgeving kunnen realiseren. Wijsman Duurzaam heeft het op die manier mogelijk gemaakt om het huis op drie manieren duurzaam te maken.

Om te beginnen biedt Wijsman Duurzaam zonnepanelen aan, waarmee het zonlicht opgevangen kan worden. De stroom wordt vervolgens omgezet in bruikbare stroom voor in huis met behulp van een omvormer. Hoewel de meeste mensen niet erg gecharmeerd zijn van huizen met zonnepanelen wegens het grote zwarte vlak op het dak, hoef je er zelf gelukkig niet naar te kijken en kun je wél genieten van de grote voordelen ervan. Heb je nog vragen over de zonnepanelen, zoals ‘wat kosten zonnepanelen’ of ‘wat is de hoogte van de subsidie zonnepanelen’? Kijk dan even op de website van Wijsman Duurzaam.

Daarnaast is Wijsman Duurzaam gespecialiseerd zonneboilers, die werken met het zonlicht. Kort gezegd draait dit om warm water van de zon, want de zon zorgt ervoor dat het water in huis opgewarmd kan worden. Net als de zonnepanelen worden de zonneboilers op het dak van het huis geïnstalleerd, omdat daar de meeste warmte opgevangen kan worden.

Tot slot kun je het huis verduurzamen met warmtepompen, die de warmte uit de lucht halen en dit om weten te zetten in bruikbare energie. Met deze energie kan het huis opgewarmd worden, aangezien de pomp direct aangesloten wordt op de cv-ketel. Hoewel de warmtepomp wél op stroom draait, kan het gasgebruik aanzienlijk afnemen door deze investering. Op die manier realiseer jij dus een lagere CO2-uitstoot.

Is jouw interesse gewekt of zou je nog wat meer informatie willen krijgen van de ware experts? Neem dan contact op of bezoek de website van Wijsman Duurzaam!

 

Meer info : bezoekt u de website