Locomo
Image default
Woningen

Ecologisch bouwen

We proberen tegenwoordig zoveel mogelijk te doen om de natuur te beschermen. Daarom gaan we ook zoveel mogelijk ecologische bouwen. Het eco-vriendelijk bouwen wordt ook wel duurzaam bouwen of groen bouwen genoemd. Het wil niets anders zeggen dan dat we zoveel mogelijk huizen bouwen met producten die niet schadelijk zijn voor het milieu. We gebruiken eco-bouwmaterialen die zowel tijdens, als na het bouwen niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid zijn.

De eco-bouwmaterialen

We bouwen nu zoveel mogelijk ecologisch. Dat doen we door eco-bouwmaterialen te gebruiken die niet schadelijk voor het milieu zijn en voor uw gezondheid. U zou bij het bouwen gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld natuursteen, gerecyclede bouwmaterialen, profielplaten en goede duurzame isolatiematerialen. Het is tegenwoordig belangrijk dat we bij het maken van een bouwtekening al rekening houden met de materialen die gebruikt kunnen worden. De milieueisen zijn de laatste jaren steeds strenger geworden.

Enkele eco-bouwmaterialen

Een belangrijk product tijdens het bouwen zijn de materialen voor de binnen- en buitenmuren. U zou natuursteen kunnen gebruiken. Omdat er bij deze stenen geen producten aan toegevoegd moeten worden, zijn ze beter dan gebakken stenen. Gebakken stenen zijn schadelijker voor het milieu. Het is ook verstandig om zoveel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan hout dat al eerder is gebruikt. Het hout is uitgewerkt en zal niet meer gaan scheuren als het wordt gebruikt. Het is goed voor het milieu, omdat er geen extra bomen meer hoeven te worden gekapt. Dat geldt natuurlijk ook voor de metalen waarvoor u ook de gerecyclede kunt gebruiken.

Betonstuc

Voor betonstuc kunt u 100% ecologisch materiaal gebruiken. Het bestaat uit cement en hars. Het materiaal is sterk, mooi, waterdicht, onderhoudsvriendelijk en voegloos. Het kan in een woning voor verschillende doeleinden worden toegepast. De mogelijkheden van een ecologisch betonstuc is eindeloos. Het betonstuc kan worden gebruikt als afwerking van uw keuken, badkamer, toilet en keuken. Het is een hoogwaardig pleistermateriaal. U kunt met de betonstuc de wand en vloer een strakke en stoere betonlook geven.

https://eco-bouwmaterialen.nl/