Locomo
Image default
Dienstverlening

Een defecte elektrische wandschakelaar repareren?

Verlichtingsarmaturen en stopcontacten worden in de meeste huizen bediend door verschillende schakelaars. Enkelpolige schakelaars bedienen items vanaf een enkele plaats, drieweg schakelaars bedienen lampen of stopcontacten vanaf twee locaties, en een vierweg schakelaar kan verlichting of stopcontacten bedienen vanaf drie of meer locaties in grotere huizen of meer ingewikkelde scenario’s. Wanneer een schakelaar niet meer “schakelt”, controleert u of het probleem te maken heeft met de lamp, het gadget of het apparaat dat op het stopcontact is aangesloten of op die schakelaar is aangesloten. We zullen u door de eenvoudige stappen leiden om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld op het elektrische paneel voordat u aan een schakelaar gaat werken. U kunt ook een circuitracer gebruiken om erachter te komen welke stroomonderbreker of zekering moet worden uitgeschakeld. Als u niet zeker weet of de fout bij het stopcontact of de gadget ligt, plaats er dan een lamp in. Als het lampje gaat branden, ligt het probleem bij de gadget, niet bij het stopcontact. Bent u in of nabij Amersfoort, dan kunt u elektricien Amersfoort bellen.

Indicatoren van problemen in uw wandschakelaar

Wanneer u een lichtschakelaar aanzet en een ploffend geluid hoort, kan dit duiden op een stroomonderbreker of een zekering die is doorgebrand. Zoek de stroomonderbreker of zekering in het elektrische servicepaneel. Vervang de doorgebrande zekering of zet de stroomonderbreker in de AAN-stand. Het kan van alles zijn, van een losse draad tot een kortsluiting als het probleem aanhoudt. Wanneer de hete draad (zwarte draad) in contact komt met een andere hete draad of een witte nuldraad, ontstaat er kortsluiting. Dit probleem kan ook worden veroorzaakt door een breuk in een circuit draad. Het kan van alles zijn, van een losse draad tot een kortsluiting als het probleem aanhoudt. Wanneer een hete draad (zwarte draad) in contact komt met een andere hete draad of een witte nuldraad, ontstaat er dus kortsluiting.

Andere elektrische problemen en de noodzaak van professionele hulp

Uw elektrische problemen kunnen ook worden veroorzaakt door een defecte draad in het circuit. Vervang de gloeilamp door een van de juiste wattages als de lamp helemaal niet gaat branden en zorg ervoor dat u niet twijfelt over een Perilex laten aansluiten. Voelt uw schakelaar of stopcontact warm aan, zo niet heet? Hoor je een zacht gezoem of gezoem wanneer je het licht aandoet? Bij sommige soorten TL-verlichting komt dit vaak voor, maar niet voor armaturen die gebruik maken van standaard gloeilampen. Hitte of een zoemend geluid signaleert een aanzienlijk bedradingsprobleem dat meteen moet worden aangepakt.