Locomo
Image default
Gezondheid

Floaten laat je tot rust komen

Floaten, ook wel bekend als sensorische deprivatie, is een geweldige manier om tot rust te komen en je geest te ontspannen. Het is een ervaring waarbij je drijft op een laag zoutwater in een speciale floattank. Je ligt daar gewichtloos, zonder enige afleiding van de buitenwereld. Floaten heeft veel voordelen die je helpen om te ontspannen en stress te verminderen. Acupunctuur Almereis een andere populaire behandeling die soms in combinatie met floaten wordt gebruikt om pijn en stress te verminderen. 

 

Tijdens het floaten word je ondergedompeld in een stilte die je nergens anders kunt ervaren. Geen geluiden van verkeer, geen telefoon die afgaat, alleen maar complete stilte. Het zorgt ervoor dat je geest tot rust kan komen en dat je alle zorgen van je af kunt laten glijden. Het is als een mini-vakantie voor je geest. Je kunt je gedachten de vrije loop laten en je volledig ontspannen. 
 

Wat maakt floaten zo populair? 

Floaten heeft ook fysieke voordelen. Het zoute water waarin je drijft, je voelt dat je gewichtloos bent. Dit betekent dat je spieren en gewrichten geen druk of spanning voelen. Het is alsof je zweeft in de lucht. Het kan verlichting bieden bij spierpijn, spanning en zelfs bij bepaalde medische aandoeningen.  In de loop der jaren groeide de interesse in floaten en begonnen steeds meer mensen de voordelen ervan te ervaren. Floatcenters en spa’s begonnen over de hele wereld te verschijnen, waardoor floaten toegankelijker werd voor het grote publiek. Mensen begonnen te beseffen dat floaten een effectieve manier was om te ontspannen, stress te verminderen en hun algehele welzijn te verbeteren.Daarnaast heeft de opkomst van wellness– en zelfzorg trends ook bijgedragen aan de populariteit van floaten. 

 

Floaten voor vrouwen 

Als vrouw zijnde kan floaten je ook helpen om je lichaam beter te begrijpen en te waarderen. De floattank biedt een veilige en intieme ruimte waar je je helemaal kunt afsluiten van de buitenwereld. Je kunt jezelf beter leren kennen, zowel fysiek als emotioneel. Je kunt je bewust worden van je ademhaling, je hartslag en je lichaamssensaties. Dit kan leiden tot een dieper begrip van jezelf en een grotere zelfacceptatie. Sommige vrouwen geven er de voorkeur aan om floaten te combineren met andere vormen van ontspanning, zoals acupunctuur. Een acupuncturist Amsterdam kan je helpen bij het herstellen van de balans in je lichaam door dunne naalden op specifieke punten in je lichaam te plaatsen. Dit kan helpen om stress te verminderen, hormonen in balans te brengen en je energieniveau te verbeteren. Floaten en acupunctuur kunnen elkaar aanvullen en versterken, waardoor je een nog diepere staat van ontspanning kunt bereiken 

https://www.amsterdamseacupunctuur.nl/acupunctuur-almere/