Locomo
Image default
Winkelen

Hoe zit het nou met de goudprijs?

Het is u waarschijnlijk al opgevallen; de goudprijs is continu in beweging. Het is daarom belangrijk dat u altijd de huidige goudprijs controleert indien u uw goud wilt verkopen. Op het internet zijn er vele websites te vinden waar u de actuele goudprijs kunt bekijken. Hierbij worden de prijzen in verschillende valuta’s en eenheden weergegeven. In dit artikel leggen we u kort uit hoe het nou precies zit met de goudprijs. Wilt u direct de actuele goudprijs zien? Bekijk de website van GoudNL.

Goudprijs in euro’s en dollars

In de meeste gevallen wordt de goudprijs weergeven in dollar of euro. Echter, is het vaak ook mogelijk om de goudprijs in een andere valuta te bekijken. Daarbij zijn ook de eenheden voor de goudprijs te selecteren. De meest gangbare gewichten die aangehouden worden zijn troy, gram, kilo en ounce.

Vergelijk goudinkopers

Zoals gezegd; de goudprijs is continu in beweging. Daarnaast krijgt u niet altijd de goudprijs die u op een website van een goud inkoper ziet. Sommige goud inkopers brengen kosten in rekening voor het taxeren van uw goud of het omsmelten van uw goud. Het is dus belangrijk dat u om de netto inkoopprijzen vraagt; exact het bedrag wat u krijgt voor uw gouden voorwerp. Daarnaast is het altijd verstandig om meerdere goud inkopers te vergelijken. Dit doet u gemakkelijk op web door te Googlen.

Meer info : bezoekt u de website