Locomo
Image default
Entertainment

Minimalistischer leven

We leven in een wereld waarin het heel gewoon is om spullen te kopen. Spullen spullen spullen. Of je ze nou nodig hebt of niet. Of je ze gaat gebruiken of niet. We lijken wel koopziek geworden met z’n allen. Je zou denken, ach zo lang ik het kan betalen is er toch niks aan de hand? Maar het heeft veel gevolgen voor het milieu, want we consumeren met z’n allen veel te veel. Al die spulletjes die je koopt en misschien nooit gebruikt moeten ergens van gemaakt worden, door iemand gemaakt worden, over de wereld heen verzonden worden en vervolgens ooit ook weer weggegooid worden. Dit is allemaal belastend voor het milieu.

Dit zorgt ervoor dat veel mensen er voor kiezen om minimalistischer te willen gaan leven. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar het scheelt ook aardig in je portemonnee, je krijgt minder rommel je huis binnen en je zult de spullen die je wél koopt meer waarderen. Allemaal voordelen dus, maar hoe doe je dat dan? Dit zijn een aantal tips om minder te hoeven kopen:

Waarom altijd iets nieuws kopen als je datgene wat je al hebt ook kunt maken of veranderen? Als je een gat in je trui hebt, kun je een nieuwe kopen, maar je kunt ook met naald en draad aan de slag gaan om hem te maken. Hetzelfde geldt voor dingen die je zat bent geworden. Loop je al te lang rond met je bruine laarsjes? Waarom nieuwe kopen, als je ze ook kunt verven. Je kunt leer verven met indringverf zwart. Zo maak je van je bruine laarsjes, zwarte laarsjes en ze zullen aanvoelen als nieuw!

Ook kun je spullen met mensen delen. Veel spullen gebruik je niet elke dag, zoals bijvoorbeeld een boormachine. Wat je dan kunt doen, is samen met een paar vrienden (die in de buurt wonen) één boormachine kopen die je met z’n allen gebruikt. 

Meer info : bezoekt u de website