Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto sneller maken? Dat kan!

Je hoort het vaak, vooral bij de mannen: men rijdt nu eenmaal graag een snelle auto. Buiten het kopen van een snellere auto is er ook nog een andere manier om sneller te rijden. Met het zogenaamde chiptuning ben je in staat om zo veel mogelijk uit jouw auto te halen. In deze blog vind je alles over chiptuning in Tilburg en hoe het in zijn werk gaat.

 

Zelf chiptunen kun je beter niet doen

 Chiptuning is niet eens wat iedereen even in zijn schuurtje kan doen. In tegendeel, het chiptunen van een auto vergt behoorlijk wat kennis en handigheid. Ben je geen automonteur, dan is het wijselijk om een professioneel bedrijf in chiptuning in Tilburg in de had  te nemen. Bij het zoeken naar een chiptuning bedrijf is het belangrijk dat checkt of het bedrijf aan alle eisen voldoet. Op de eerste plaats moet er een back-up worden gemaakt van het huidige motormanagement systeem. Tevens moet de accuspanning gegarandeerd worden en moet het bedrijf kunnen aantonen dat ze ECU kennis hebben. Kunnen zij dit niet of voldoen ze niet aan deze eisen dan raden wij aan om een ander bedrijf te zoeken. Bij CTS Chiptuning wordt aan alle eisen voldaan.

 

OBD Tuning

 De meeste mensen die hun auto laten tunen zullen uitkomen bij OBD tuning. Bij deze vorm van tuning zal er via de OBD poort verbinding worden gemaakt met de ECU van de auto. Hierdoor kun je de software uitlezen, aanpassen en vervolgens terugzetten in de auto. Dit is door de eenvoudige werking de meest snelle en voordelige vorm van chiptuning. OBD tuning brengt enkele nadelen met zich mee. Mocht er iets mis gaan met de ECU, dan moet de monteur wel in staat zijn om deze te repareren. Gelukkig zijn bedrijven als CTS Chiptuning gespecialiseerd, waardoor ze altijd tot een oplossing weten te komen. Dit is dan ook gelijk de reden waarom je het best kan kiezen voor een bedrijf met expertise op het gebied van chiptuning nijmegen.

 

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-nijmegen

Gerelateerde artikelen

Overweeg een lease auto, de moeite waard

Uw auto verkopen als schroot

Denk als een koper bij het verkopen van uw auto