Locomo
Image default
Zakelijk

Outplacement als opstapje naar zelfstandige arbeid

Het hebben van een eigen bedrijf, voor veel mensen is het iets wat altijd al gekriebeld heeft, maar waarvoor zij nooit concrete stappen hebben durven zetten. De een weet niet hoe hij moet beginnen, de ander vind het lastig om ideeën duidelijk op papier te zetten en weer een ander weet niet welke wetten en regelingen er allemaal om de hoek komen kijken. Wat ook een drempel kan vormen is het inruilen van de ‘zekerheid’ van een vaste baan voor de ‘onzekerheid’ van zelfstandige arbeid. Toch zien outplacement adviseurs dat veel van deze mensen tijdens een outplacementtraject wel de stap durven te zetten, en met succes!

Mensen die een lange tijd bij een werkgever gewerkt hebben en door reorganisatie of arbeidsconflict weg moeten bij hun oude werkgever, hebben veelal recht op outplacement. Voor mensen die graag voor zichzelf willen beginnen is outplacement de uitgelezen kans om hun droom onder begeleiding van een outplacement adviseur waar te maken. Outplacementbureaus hebben namelijk niet alleen kennis over de markt, maar ook over het schrijven van een ondernemingsplan en waar een startende ondernemer allemaal rekening mee moet houden. Ook kunnen zij fungeren als sparringpartner in de beginnende fase en helpen bij het geven van zelfvertrouwen. Voor veel mensen is dit doorslaggevend voor het maken van de carrièreswitch.

Een ander bijkomend voordeel is dat het UWV een regeling heeft die mensen met een WW-uitkering stimuleert om voor zichzelf te beginnen.  Met behulp van de ‘startperiode’ krijgen beginnend ondernemers een periode van 26 weken waarin zij 29% minder WW-uitkering ontvangen, maar waarvoor zij in de plaats niet hoeven te solliciteren en waarbij zij de eventuele inkomsten vanuit het eigen bedrijf mogen houden. Het geld dat het bedrijf in deze periode oplevert zorgt dus niet voor een verlaging van de WW-uitkering. Op deze manier kan de negatieve ervaring van het verliezen van een baan voor veel mensen via outplacement toch een positieve wending krijgen.  

Meer info : bezoekt u de website