Locomo
Image default
Dienstverlening

Persoonlijk leiderschap

Elk bedrijf heeft excellent persoonlijk leiderschap nodig. Excellent leiderschap moet niet alleen te vinden zijn bij het topmanagement van het bedrijf; iedereen in het bedrijf zou leiderschapsvaardigheden moeten hebben. Dit is waarom leiderschapstraining een deel van elke bedrijfsstrategie op het gebied van talentbeheer. Een ander belangrijk component van een bedrijf zijn talentbeheerstrategie zou opvolgingsplanning moeten zijn.

Opvolgingsplanning is een methode die toppersoneel identificeert en ze voorbereid om gepromoveerd te worden binnen de organisatie. Opvolgingsplanning is iets wat elk bedrijf kan doen en er zitten veel voordelen aan het hebben van een opvolgingsprogramma.

Voordelen Van Het Hebben Van Een Succesvol Opvolgingsprogramma:

  • Verhoogt het vermogen om toptalent aan te trekken
  • Verhoogt het vermogen op toptalent te behouden
  • Verlaagt wervingskosten
  • Verhoogt de tevredenheid van werknemers
  • Verhoogt de productiviteit
  • Creëert ervaring
  • Faciliteert de groei van het bedrijf

Een goede opvolgingsplanning begint met het identificeren van het toppersoneel. Er zijn diverse manieren om deze te identificeren. Er is het functioneringsgesprek. Je kunt deze 360 graden feedbackbeoordelingen of andere beoordelingen gebruiken om te bepalen wie de beste prestaties levert binnen het bedrijf.
De hoofdzaak is dat je een consequente manier hebt om dit toppersoneel te identificeren. Wees op de hoogte dat wanneer je een toppresteerder identificeert deze niet in elke positie zal voldoen aan alle verwachtingen. Iemand die een goede verkoper is hoeft niet persé een goede verkoopmanager te zijn.

Je moet kijken naar de vaardigheden die een baan vereist waar je eventueel iemand naar promoveert en je moet bepalen of de toppresteerder past bij deze positie. In dit stadium zoek je vooral naar een match vanuit een gedrags-, motivatie- en capaciteitsstandpunt. De beste manier om de bepalen of iemand deze kwaliteiten heeft is om bevestigde werknemersbeoordelingen te gebruiken. De beoordelingen zullen jou vertellen of de persoon in kwestie het “ruwe talent” heeft om succesvol te zijn in een meer verantwoordelijke positie. Wanneer een persoon dit “ruwe talent” bezit of hier potentie voor heeft, kan de rest erbij getraind worden.

Dit is waar bedrijf-leiderschapstraining om de hoek komt kijken. Bedrijf-leiderschapstraining wordt gebruikt om een persoon die doorgroeit in de organisatie de vaardigheden te geven om resultaten te kunnen bereiken in zijn nieuwe positie. Er is een leiderschapstraining basis die iedereen onder de knie zou moeten krijgen. Deze basis leiderschapstraining legt de grondslag van waaruit verdere leiderschapsontwikkelingen kunnen worden gedaan.

Meer info : bezoekt u de website