Het ideale tennis racket voor jou

Een voorbeeld van een goed tennisracket is zonder twijfel de head Graphne. Dit merk is ijzersterk, gemaakt van lichte materialen en wordt gebruikt door de pro’s. Als je veel tennist en ervaring hebt is het makkelijk om te bepalen wat een goed racket is door het simpelweg vast te houden. Je weet precies hoe jou racket is samengesteld en hoe je de volgende keer dus weer het ideale racket hebt. Maar wat is nou precies het ideale racket? Hoewel het voor iedereen wat anders is, kan je aan de hand van standaard maatstaven vrij accuraat beslissen welk racket bij jou past. In dit artikel ga ik deze maatstaven benoemen.

Om te beginnen heeft een racket veel invloed op je spel. Je zou het misschien niet verwachten, maar de aspecten die ik zo ga noemen hebben veel invloed op jouw speelstijl. Het zijn niet de individuele aspecten, maar de samenhang die van groot belang zijn en een groot verschil maken. 

Als eerst kan je het verschil voelen aan de balans van het racket. Het balanspunt van je racket is erg belangrijk en het kan op verschillende plekken liggen. Normaal gesproken ligt het balans punt in het midden van je racket. Toch kan het zijn dat het handvat of het blad zwaarder is. Als het handvat zwaarder is betekent het dat je sneller kan slaan. Als het blad zwaarder is, is het misschien wat moeilijk te hanteren omdat het racket iets meer na beweegt. 

Hiernaast is de stijfheid van de snaren van tennisrackets belangrijk. Als de snaren hard zijn kaatst de bal harder van het racket af. Ga maar na, een bal stuitert harden op beton en niet op gras. Maar daarin tegen is een racket die slappere snaren heeft weer geschikt voor effectballetjes.

Zoals je leest kan je veel combineren en verschillende keuzes maken om een racket samen te stellen dat echt bij jou past.

Meer info : bezoekt u de website