Locomo
Image default
Vervoer en transport

Rijbewijs halen in Sittard

Stel je voor, je wilt rijlessen volgen in Sittard. Welke rijschool kies je dan? Je wilt namelijk met zo min mogelijk lessen jouw rijexamen halen en het liefst in één keer. Daarnaast wil je zekerheid dat je jouw examen zo snel mogelijk haalt. Let dan op het slagingspercentage van een rijschool. Maar wanneer is dit slagingspercentage goed en wanneer niet? Wij zoeken het voor je uit.

 Mate van belang van het slagingspercentage

Hoe belangrijk is het slagingspercentage van een rijschool eigenlijk? Heeft het slagingspercentage een correlatie met hoe goed een rijschool is, of heeft dit meer te maken met de doelgroep waar de rijschool zich op focust?

Het ligt er in ieder geval vooral aan hoelang een instructeur wacht met het op examen sturen van een leerling. Wanneer de rijinstructeur een leerling op examen stuurt die nog niet klaar is voor een examen, dan kan dit een rol spelen bij het slagingspercentage. Wellicht weigert een rijschool met een hoog percentage om leerlingen op examen te sturen tot hij vindt dat een leerling er écht klaar voor is. Het is aan jou te bepalen of dit wel of niet bij jou past. Echter kan er ook aan het slagingspercentage gezien worden of een leerlingen te vroeg op examen wordt gestuurd.

Het begeleiden van een specifieke doelgroep kan invloed hebben op het slagingspercentage. Het begeleiden van mensen met faalangst is hier een voorbeeld van. Zij kunnen namelijk helemaal vastlopen bij een examen, waardoor ze het voor hun gevoel volledig ruïneren. Door dit gevoel wordt het niet echt beter. Echter kunnen deze mensen met de correcte begeleiding ook slagen. Wellicht heeft dit meer tijd nodig dan de gemiddelde leerling. Rijschool in Sittard houdt altijd rekening met leerlingen die lijden aan faalangst.   

 Om te kijken of het een match is tussen de rijschool en jou, raden wij aan om een proefles aan te vragen. Deze les is vrijblijvend, waardoor je nog altijd kunt beslissen om over te stappen naar een andere rijschool. Aan het kijken voor een Rijschool in Sittard-Geleen? Neem eens een kijkje op de site.

 

 Definitie slagingspercentage

Een slagingspercentage is het percentage van de leerlingen die in één keer slagen bij hun allereerste rijexamen. Bij een tweede rijexamen is er ook sprake van een slagingspercentage, maar die behoort niet tot het slagingspercentage van de eerste poging.

 

https://046rijopleidingen.nl/