Locomo
Image default
Woningen

Tips bij het verkopen van je woning

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kan dit stressvol op spannend zijn. Het is sowieso iets wat je niet elke dag doet. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op het verkoopproces en dat kan door de onderstaande tips door te nemen en met je mee te nemen. Van het papierwerk tot het netjes maken van je woning, alles moet goed geregeld zijn!

Sommige kopers zijn kritisch

Vraag iemand uit je kennissenkring of familie om eens kritisch door jouw woning te lopen en te zeggen wat hem of haar opvalt als buitenstaander, als je jouw huis wilt verkopen in de omgeving Roosendaal. Het is bijvoorbeeld soms handig om heftige dingen in de woning wat neutraler te maken zoals een fel rode muur die je even snel wit maakt. Dit zijn kleine dingen die de woning beter verkoopbaar maken en die jou ook weinig extra moeite kosten. 

Social media gebruiken bij de verkoop

Het is belangrijk dat mensen weten dat jouw woning te koop staat. Je moet dus goed onder de aandacht krijgen dat de woning te koop staat zodat er ook zoveel mogelijk mensen bij het huis komen kijken. Via social media kun je dit al doen voordat de verkoop start. Laat mensen weten dat je huis op de woningmarkt komt via Facebook of Instagram.

Ga niet alleen voor de hoogste bieder

Veel mensen vinden het verleidelijk om meteen voor de hoogste bieder en dus ook de hoogste prijs te kiezen. Dit is alleen niet in elke situatie de beste keuze. Het bod met de beste mix van voorwaarden is daarentegen wel de beste keuze en zorgt voor de minste problemen. Probeer hier dus op te letten bij het verkopen van jouw woning om gezeur te voorkomen. 

Hoe presenteer je jouw woning? 

Hoe de woning gestyled is, is erg belangrijk. De meeste kopers kijken eerst online naar de woning via bijvoorbeeld Funda. Het is dus belangrijk dat de styling goed tot zijn recht komt op de foto’s. Het is overigens beter om foto’s te maken als het “licht” goed is. Probeer korte dagen en winterse taferelen te vermijden, de tuin en omgeving zien er dan grauw/flets uit.