Locomo
Image default
Woning en Tuin

Tuinieren zonder problemen

Tuinieren is een hobby voor heel wat mensen. Een heleboel mensen wil ook zeggen dat er een heleboel manieren zijn om alles goed of slecht te doen. Elk persoon heeft zijn of haar manier om iets te doen. Maar per manier heb je ook wel een nieuw probleem dat de kop opsteekt.

Tijd

Voor heel wat mensen is tuinieren een manier van ontspannen. Maar niemand neemt nog echt de tijd om volledig ontspannen te starten met de taken die moeten gebeuren in de tuin. Het gras afrijden kan je bijvoorbeeld maar op bepaalde momenten in de week doen. Onkruid steekt her en der de kop op, maar de tijd nemen om even aan de slag te gaan, ontbreekt.

Kies voor een tuin die makkelijk kan worden onderhouden. Een traag groeiende grassoort zorgt al voor een pak minder zorgen. En wat bodembedekker zoals boomschors zorgt ook al voor minder werk om de ongewenste plantjes weg te halen.

De jaargetijden

Als het herfst is, dan vallen de bladeren van de bomen. We kunnen wel dichten, maar dat is geen oplossing voor het probleem van de vallende bladeren. Wat wel een oplossing kan zijn is de Golden Gark. Alles wat rondom het huis of in de tuin moet verdwijnen kan met een handomdraai aangepakt worden.

De Gark is met zijn 720 gram een echt lichtgewicht en is ook heel ergonomisch. Denk maar aan de steel van 110 cm lang en de totale lengte van 148 cm voor de standaard of 154 centimeter als je gaat voor de XXL-variant. De dagen dat je na een dagje tuin een weekje bank had zijn verdwenen. Alles kan snel en makkelijk gebeuren.

Gark

De tuin van je dromen

Je droomt van een tuin? Wees dan niet te beroerd om af en toe die droom bij te stellen. Het lijkt wel mooi op papier om een tuin te hebben met een heleboel klimopplanten, maar weet dat je deze niet altijd in de hand hebt bij het groeien.

Een romanticus kiest voor een rozentuin, maar vergeet niet dat je voldoende gezonde grond nodig hebt voor roezen. Verder is de afstand tussen de rozen van heel groot belang. Zorg ook voor water.

Kies dus steeds in functie van hoe jij wil dat je tuin eruit ziet, maar houd rekening met wat jouw tuin aankan. Dromen mag, maar blijf steeds een beetje realistisch.

Veranderingen in het leven zijn goed, tof en leuk. Maar je hoeft natuurlijk ook niet elk jaar alles te gaan veranderen. Geef je tuin de tijd om te groeien. Jouw droomt groeit ook.