Locomo
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je jouw tuin zomerklaar?

Nu de temperaturen beginnen te stijgen, willen de meeste mensen graag meer tijd in de tuin doorbrengen. Gezellig barbecueën met vrienden of gewoon zelf met een goed boek. In de zomer zou je gewoon het liefst in de tuin gaan wonen! Is jouw tuin nog niet helemaal klaar voor de zomer? Met deze handige tips helpen we je graag op weg.

Tip 1: Groene aanslag op de terrastegels verwijderen

Heb je terrastegels in je tuin liggen? Dan krijgen deze helaas op den duur vanzelf een lelijke groene aanslag. Groene aanslag op de terrastegels verwijderen maakt een ontzettend groot verschil voor de uitstraling van je tuin. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

– Gebruik een hogedrukreiniger

– Maak een mengsel van water en schoonmaakazijn, giet dit over je tegels en laat het een paar dagen intrekken. Vervolgens kun je de groene aanslag verwijderen met een borstel.

– Gebruik een speciaal reinigingsproduct om de aanslag mee te verwijderen.

Tip 2: Onkruid verwijderen

In de koude maanden zijn er waarschijnlijk allerlei ongenode gasten in je tuin komen wonen. Hierdoor kan het geheel er wat rommelig bijstaan. Voor jouw bloemen en planten is het veel fijner als je dit onkruid weghaalt. Trek het uit de grond en gebruik vervolgens een schoffel om de restjes te verwijderen. Last van onkruid tussen je tegels? Dit kun je gemakkelijk weghalen met een onkruidbrander.

Tip 3: Opruimen en poetsen

Waarschijnlijk heb je in de herfst en de winter weinig omgekeken naar je tuinmeubilair. Tijd om hier verandering in te brengen! Haal een bezem door de tuin en een doekje over je tuinmeubels voor een frisse, opgeruimde uitstraling. Ook is dit een mooi moment om wat leuke tuindecoratie te plaatsen. Niet alleen mooi als je in de tuin zit, maar ook leuk om te zien als je uit het raam kijkt. Hierbij kun je denken aan:

– Een vuurkorf

– Mooie tuinverlichting

– Een buitenkleed

– Waterdichte kussens

– Een mooi vogelhuisje

Tip 4: Het gazon

Waarschijnlijk heeft je gras er wel eens groener bijgestaan dan na een koude winter. Gelukkig kun je je gazon een handje helpen door het te bemesten en te maaien. Doe dit echter wel pas wanneer het ’s nachts niet meer vriest.