Veel oefenen op mensen

Als je goede schoonheidsspecialist op MBO niveau bent heb je ontzettend veel geleerd. Je bent helemaal klaargestoomd om alles wat je hebt geleerd toe te gaan passen in het echte leven. Je kan nu gaan doen waar je de afgelopen jaren voor hebt gestudeerd en geoefend. Als je de opleiding volgt moet je vooral veel oefenen. Dit doe je op modellen die je meeneemt naar de les, zodat je kan laten zien hoe ver je nu bent en daar feedback op kan krijgen. Je hebt dan natuurlijk ook de kans om vragen te stellen aan je docent. Van praktijklessen leer je meestal meer dan van theorie.

Op elkaar oefenen

Het kan ook helpend zijn om de behandeling op je eigen gezicht te krijgen door een klasgenoot. Je vraagt je misschien af waarom, maar de uitleg is eigenlijk vrij simpel. Als je zelf kan ervaren hoe het is om een behandeling te krijgen kan je je namelijk later ook beter inleven in de klant. Je hebt nu zelf kunnen voelen waar je moet oppassen met druk zetten omdat het gevoelig is bijvoorbeeld. Veel mensen willen wel model staan voor een schoonheidsspecialist op MBO niveau. Het is namelijk voor beide partijen een fijne situatie. Jij kunt oefenen en de ander heeft een gratis behandeling.

Fijne manier van werken

Als je de opleiding tot schoonheidsspecialist op het MBO volgt dan is het nodig om hier materialen voor aan de schaffen naast je boeken. Deze materialen heb je nodig bij je praktijklessen en moet je dus altijd meenemen. In je vrije tijd kun je ze ook gebruiken op mensen in je nabije omgeving. Het is een goede basis set waar alles in zit wat je gedurende je opleiding nodig hebt. Als je de opleiding bij ons volgt heb je ook het hele jaar toegang tot een site waar allerlei filmpjes op staan met uitleg. Super handig voor als je een keer iets niet goed hebt begrepen.