Locomo
Image default
Vervoer en transport

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij een verhuizing?

Waar moet je rekening mee houden als je gaat verhuizen?

Eindelijk is het zover, je krijgt de sleutel van je huis. Waarschijnlijk ben je nog een tijdje bezig met klussen, maar ondertussen moet je je ook gaan voorbereiden op de verhuizing. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij een verhuizing?

Wat moet je allemaal regelen?

Om te beginnen moet je natuurlijk je oude woning verkopen of, indien van toepassing, de huur opzeggen. Met de nieuwe bewoners maak je afspraken over welke spullen ze van je overnemen, bijvoorbeeld de douchecabine of de keuken.

Als je voor het eerst gaat huren, zorg dan dat je huurtoeslag regelt. Wanneer je een huis koopt, moet je de maandelijkse belastingteruggaaf aanpassen. Verder moet je verzekeringen, internet, telefoon, gas, water en licht regelen. Het is ook handig om alvast te informeren wat de regels zijn over huisvuil en bijvoorbeeld hondenbelasting.

Zorg ook dat je de adreswijziging doorgeeft aan familie, vrienden en collega’s, maar ook aan de gemeente, belastingdienst, huisarts, tandarts en de verzekeringsmaatschappij. Denk ook aan je abonnementen en alle verenigingen waar je lid van bent.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Een belangrijke keuze die je moet maken, is of je de verhuizing zelf gaat doen of het laat uitbesteden. Bedenk dat als je het zelf gaat doen, je vervoer moet regelen en hulp nodig zult hebben van vrienden of familie, die sterk genoeg zijn om zware spullen te tillen. Het inschakelen van een verhuisbedrijf kan een hoop stress en energie schelen en al je spullen worden op dezelfde dag overgebracht. Vergeet in ieder geval niet de verhuisdatum in te plannen en een aantal vrije dagen op te nemen.

Begin op tijd met inpakken

Inpakken neemt vaak meer tijd in beslag dan je denkt. Voordat je gaat inpakken, is het verstandig om eerst eens goed te kijken wat je allemaal weg kan gooien en wat je wilt doneren aan bijvoorbeeld een goed doel. Daarna moet je verhuisdozen regelen en kun je gaan beginnen met inpakken. Begin met de dingen waar je wel even zonder kunt en bewaar de rest voor het laatst. Houdt belangrijke papieren apart in een tas.

Wanneer de verhuisdatum dichterbij komt, moet je zorgen dat je de meubels op tijd uit elkaar haalt. Denk er ook aan om je koelkast, vriezer en wasmachine schoon te maken en de gordijnen af te halen. Controleer op de verhuisdag zelf alle kamers en kijk of je niks bent vergeten en laat het netjes achter. Zorg dat het nieuwe huis schoon is, dan kan je zo snel mogelijk beginnen met uitpakken en van je nieuwe huis genieten!

Ben je benieuwd naar de kosten van een verhuizing, vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte bij ons aan! 

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/