Locomo
Image default
Industrie

Waarom heeft een natwasser zo’n hoge werkingsgraad?

Natwasser: geschikt voor vrijwel alle verontreinigde lucht

Tijdens industriële processen wil je lucht of gas ontdoen van stoffen die er niet thuishoren. Door een natwasser te gebruiken, wordt vervuilde lucht bevochtigd en de stof wordt aan waterdruppeltjes gebonden. Zowel droge stof als kleverige stof zijn eenvoudig schoon te maken met deze machine. De natwasser biedt zo’n goed resultaat, omdat door het proces van stofdoordrenking met water en de centrifugale afscheiding vrijwel alle stofdeeltjes worden ingevangen. Welke voordelen biedt de natwasser nog meer?

Met een wet washer onder de grenswaarden blijven

Bij het gebruik van een natwasser is er sprake van absorptie. Slechte stoffen worden geneutraliseerd door contact met een vloeistof. Het resultaat is dat de hoeveelheid schadelijke stoffen in de gereinigde lucht ver onder de emissienorm uitkomt. Wil je dus graag altijd onder de toegestane grenswaarden blijven, dan is een natwasser – ook wel een wet washer of natfilter genoemd – onmisbaar. Een natwasser heeft bescheiden afmetingen en kan boven je installatie aangebracht worden. Zo voorkom je het verlies van vloeroppervlak.

Geen onderhoud en een constante afzuigkracht

Bij een natwasser bezinken de stofdeeltjes en komen ze terecht onderin het filtersysteem. Het ontstane slib is volautomatisch te verwijderen. De filterdelen van het systeem slijten niet en hebben geen vervanging nodig. Hierdoor is de machine heel eenvoudig in het onderhoud. Het filter kan bovendien met allerlei soorten water gevuld worden, waaronder kanaalwater of licht verontreinigd water. De afzuigcapaciteit blijft ten slotte constant, aangezien er niets kan dichtslibben.

Mesys heeft oplossingen voor grote en kleine ondernemingen

Er zijn diverse experts op het gebied van industriële lucht die de bulkverwerkende industrie kunnen ondersteunen bij processen rond stof, gassen, dampen en geuren. Als bedrijf wil je graag voldoen aan de officiële regels rond grens- en emissiewaarden. Heb je een natwasser of een andere oplossing op het gebied van luchttechniek nodig, dan kan Mesys Industrial Air Systems de benodigde filtercomponenten en installaties ontwikkelen. Ook voor advies en service kan je als klein of groot bedrijf bij deze specialist in ontstoffing en filtertechniek terecht.

https://www.mesys.nl/