Locomo
Image default
Woningen

Wonen in Herten

Herten is een oud dorp in Midden-Limburg. Met een inwoneraantal van rond de 8.000 is het een rustige plek. Reden voor veel mensen om naar Herten te verhuizen. Ondanks het lage inwoneraantal is er nog steeds veel te doen, je kunt er ook goed genieten van de rust en de natuur. Ook heeft Herten veel geschiedenis, het dorp werd voor het eerst vermeldt in schriften uit het jaar 968. Voor die tijd bestond het hoogstwaarschijnlijk ook al, met veel invloeden vanuit het Romeinse Rijk.

In de omgeving van Herten vind je het Maas-Swalm-Nette gebied en de Maasplassen. Aan de oostkant van het dorp bevindt zich een groot bos die naar de grens met Duitsland leidt. Ideaal voor de liefhebber van natuur, wandelingen en fietstochten.

Een woning zoeken in Herten

Vanwege de rust en de natuur is Herten een zeer geliefde plek om te gaan wonen. Vandaar ook dat het soms lastig kan zijn om snel en goed een geschikt huis te vinden. De huizenprijzen blijven daarnaast ook nog eens stijgen, omdat er veel meer vraag is dan aanbod. Dan is er nog de keuze tussen huurwoningen en koopwoningen. Huurwoningen worden meestal bezichtigd en verhuurd aan jongere personen, zoals studenten en jongeren die net met hun baan beginnen. Als je een koopwoning zoekt dan kun je het beste online zoeken naar Huis te koop Herten. Ook kun je de hulp inschakelen van een makelaar in Herten. Deze kan jou laten zien welke huizen te koop staan in Herten of die nog op de huizenmarkt moeten komen.

https://vancromvoirt.nl/makelaar-herten/