Locomo
Image default
Mode en Kleding

Goede beroepskleding maakt uw bedrijf direct professioneler

In een bedrijf hoort vaak wel ook een passende beroepskleding want, dit geeft aan hoe de werknemers(inclusief directeur, leidinggevende)zich presenteren richting de naam van het bedrijf maar ook naar de klanten. Je kunt wel vaststellen dat dit een bepaald imago creëert. Als er in sommige bedrijven geen goede beroepskleding te bekennen is zou dat al een mindere indruk achterlaten. Goede beroepskleding geeft een bedrijf uitstraling en klanten zullen dan toch een andere kijk op jouw bedrijf hebben. Uitstraling is gewoon een belangrijke factor in elk bedrijf en daar kan goede beroepskleding zeker wel wat aan bijdragen. Maar of er überhaupt beroepskleding nodig is verschilt per bedrijf.

Wat wordt er verstaan onder goede beroepskleding?

Goede beroepskleding heeft eigenlijk geen concrete definitie maar, je kunt het vooral omschrijven als dat er passende kleding tijdens werkzaamheden wordt gedragen. Bijvoorbeeld dat medewerkers van een bank vrijwel altijd werken in een pak of minstens een overhemd. Het is al algemeen bekend dat werken bij een bank ook een zeer nette uitstraling vereist. Zo nemen mensen de bankmedewerkers ook serieuzer want, het is een raar beeld om hun gekleed te zien net alsof zij een doodnormaal baantje hebben bij de supermarkt. Meestal hebben mensen met een bovengemiddelde/hoge functie strengere eisen qua beroepskleding dan mensen met een laaggeschoold beroep.

Goede beroepskleding laat bedrijf niet perse beter lijken

Een goede beroepskleding staat uiteraard los van de kwaliteit van het bedrijf. Mensen moeten dus niet denken dat als er medewerkers zijn die “slordig” gekleed zijn dat het dan meteen wat zegt over of het een goed of slecht bedrijf is. Het bedrijf kan dan wel nog zo een professionele uitstraling hebben maar, voor klanten draait het meer om een goede werkwijze en klantvriendelijkheid om hen sneller tevreden te stellen. Met een goede beroepskleding laat je je imago beter lijken maar in de praktijk moet dat eerst nog wel worden waargemaakt. In principe gaat het erom dat jijzelf en je collega´s tevreden zijn met de beroepskleding maar, er zijn natuurlijk ook mensen van buitenaf die de beroepskleding helemaal niets vinden. Maar voor een bedrijf is het al mooi dat hun werknemers laten merken dat het beroepskleding met trots wordt gedragen want, dat betekent dat ze het prettig vinden om zich hierin te vertonen. 

Een handig overzicht van beroepskleding per beroep vind je hier>>.

Gerelateerde artikelen

8 manieren om een goedkope of gratis galajurk te krijgen

Buitenlandse hoofddeksels

Party musthaves om de show mee te stelen!