Locomo
Image default
Auto’s en Motoren

ATV kopen

Wil je deze zomer stoer rijden? Dan is een ATV kopen iets voor jou! Met een ATV kun je op de openbare weg rijden, en off-road toeren. Van de gebaande paden de vrije natuur in. Wat is een ATV eigenlijk en waar moet je rekening mee houden?

 

Op alle terreinen thuis

ATV staat voor All Terrain Vehicle. Het is een kruising tussen een auto en een motor. Een ATV heeft vier wielen maar het stuur van een motor. De bediening zit ook in het stuur, er zijn geen voetpedalen. Deze machine wordt ook wel een Quad genoemd, er is dus geen verschil tussen een Quad of een ATV kopen.

 

Stoer en eenvoudig

Rijden op een ATV is heel eenvoudig. Door de elektronische ontsteking kun je probleemloos starten, je geeft gas en je bent weg. Omdat onze collectie ATV’s allemaal uitgerust zijn met een automatische versnellingsbak hoef je niet te schakelen, dat is praktisch maar ook veilig. Omdat een ATV ook geschikt is voor de openbare weg zit er uiteraard ook verlichting op, richtingaanwijzers en ze voldoen aan alle eisen van de Nederlandse wetgeving. Daarom kun je het beste een ATV in Nederland kopen, dan krijg je geen problemen met de politie.

 

Op de weg en op het land

Met een ATV van 50cc of meer mag je ook de snelweg op, mits je een autorijbewijs hebt natuurlijk. Je moet voor een ATV wel een kenteken aanvragen, de prijs wordt bepaalt aan de hand van de motorinhoud. Hoe meer cc, hoe hoger de kosten zullen zijn. Als je de ATV alleen zult gebruiken op eigen terrein is het niet nodig om een kenteken te registreren. Dat scheelt je al gauw honderden euro’s!

 

Er zijn steeds meer landbouwers die een ATV kopen. Deze machines zijn krachtig, wendbaar en hebben een grote trekkracht. Ze kunnen daarmee ingezet worden in de landbouw. Je moet er dan wel een trekhaak op laten monteren. Houd ook rekening met de maximale belasting, informeer naar de specificaties bij de dealer.

 

Is een ATV kopen een dure hobby?

Als je een ATV wilt kopen voor recreatief gebruik is het in eerste instantie een behoorlijke uitgave. Je kunt dan overwegen een lease contract af te sluiten waarmee je de kosten over enkele jaren uit kunt spreiden. De verzekering is over het algemeen niet zo duur, en het verbruik valt reuze mee. Een kenteken voor een 50cc motor is niet zo duur, bij een 500cc model betaal je pakweg 1000 euro, maar dat is voor recreatief gebruik waarschijnlijk een stapje te zwaar.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Uw auto verkopen als schroot

De vier beste manier om uw oude auto te verkopen

Overweeg een lease auto, de moeite waard