Locomo
Image default
Aanbiedingen

Blokhut

Ben jij op zoek naar een huisje in jouw tuin? Maak dan kennis met een blokhut. Een blokhut is een klein huisje of een bijgebouw voor in de tuin. Over het algemeen wordt een blokhut gemaakt van boomstammen of massieve houten balken. Een blokhut bied teen sfeervolle aanvulling op jouw huidige woning. Daarnaast zorgt een blokhut voor extra opslagruimte ter aanvulling of bij het aanbreken van een schuur of garage. Wij vertellen jou graag meer over de blokhutten. 

 

Doeleinden 

De blokhut kan dienen voor verschillende doeleinden. De laatste jaren worden de blokhutten veel gebouwd als ontspanningsruimte bij huis. De blokhut wordt omgetoverd tot een plek om eventjes helemaal tot rust te komen. Daarnaast zie je vaak ook dat de blokhut wordt gebruikt voor verschillende hobby’s. De ene tovert de blokhut om tot een sportschool en de ander tot muziekstudio. Door de blokhut te isoleren, zal de omgeving weinig tot geen last hebben van jouw muziekstudio. 

 

Daken van de blokhut 

Bij een blokhut kan je kiezen uit enorm veel daken. De meest voorkomende daken zijn het platte dak en het zadeldak. Het voordeel van een plat dak is het plaatsen. Een plat dak is gemakkelijk te plaatsen en kost minder arbeidsuren; hierdoor heeft een plat dak een lagere prijs. Daarnaast wordt het zicht vanuit de woning niet belemmerd door het dak van de blokhut. Het zadeldak daarentegen is wat lastiger om te plaatsen en kost dus meer arbeidsuren. De kosten van een zadeldak zullen over het algemeen dus hoger liggen. Het zadeldak geeft de blokhut een compleet andere look. Door middel van een zadeldak creëer je extra ruimte. In de blokhut zelf kan heerlijk gezet worden en bovenop wordt de nodige opslagruimte gecreëerd. 

 

Blokhut kopen

Twijfel jij over het aanschaffen van een blokhut? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Wij geven jou graag meer informatie, zodat jij goed voorbereid op zoek kunt gaan naar de geschikte blokhut voor jou. Om te beginnen is het goed om een beeld te creëren van de beschikbare ruimte. Hoeveel ruimte heb jij over in jouw tuin? En welke ruimte wil je benutten voor het bouwen van een blokhut. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de geschikte ondergrond. De grond moet redelijk hard en egaal zijn en daarnaast waterpas liggen. Een goede ondergrond bevordert de bouw van jouw blokhut.  

 

https://www.buitenkampioen.nl/