Locomo
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten verlichting

Verschillende soorten verlichting 

Niet iedere verlichting is hetzelfde. Misschien denk je nu: elke lamp geeft tot licht? Dit is zeker waar, maar er zitten ook veel verschillen in de verlichting. Bij het verlichten van een bepaalde ruimte kom je voor een bepaalde uitdaging te staan. Hoe ga jij zorgen voor de juiste belichting in de ruimte? Als een ruimte niet goed wordt verlicht, dan voel jij je minder snel thuis op een bepaalde plek. Het is handig om te weten welke soorten verlichtingen op welke plek geschikt zijn. Wij onderscheiden vijf verschillende soorten verlichting voor jou. Lees snel verder en ontdek de verschillende soorten verlichtingen. Koop jouw verlichting bij Monkana

 

Basisverlichting

Laten we beginnen bij de basis. De basisverlichting is de algemene verlichting. Je vindt de basisverlichting terug in iedere ruimte en het is in principe onmisbaar. Als jij één ruimte binnenkomt als eerste, dan is springt er over het algemeen basisverlichting aan. De basisverlichting is te herkennen aan het directe licht en zorgt voor een egale verspreiding. 

 

Functionele verlichting 

In principe is toch alle verlichting functioneel? Dat klopt, maar de functionele verlichting heeft een specifiek doel. Het doel is namelijk het creëren van zichtbaarheid van de ruimte of het focussen van een bepaald deel van de ruimte. Het licht is vaak erg direct en gericht. Er wordt gebruik gemaakt van wit en koel licht. Dit is prettig licht om in te kunnen werken gedurende een werkdag. De functionele verlichting wordt over het algemeen gecombineerd met de basisverlichting. De basisverlichting zorgt voor de nodige schaduw en dat is prettigere voor je ogen. De functionele verlichting zorgt voor zichtbaarheid om jouw activiteit. 

 

Sfeerverlichting 

Tijdens een romantisch avondje met je vriendin of een gezellige avond met de familie, komt de sfeerverlichting helemaal van pas. De kenmerken van sfeerverlichting zijn zacht en indirect. Het indirecte licht kan ontstaan door verschillende oorzaken. Maak gebruik van een lampenkamp, richt het licht omhoog of dim de lamp tot de gewenste hoeveelheid licht. De kleur van het licht speelt ook een rol. De kleur van sfeerverlichting is een beetje geel, maar komt ook redelijk in de buurt van oranje. De sfeerverlichting wordt vaak vergeleken met kaarslicht. 

 

https://www.mokana.nl/